Idag har jag varit hypokondrisk hela dagen (jag hoppas i varje fall att det bara var hypokondri).brintellix_ask Jag har börjat ta en ny medicin, Brintellix, och jag vet att en väldigt vanlig biverkning av den är illamående så jag har gått och känt efter om jag inte mår illa. Känner man efter tillräckligt mycket så mår man snart lite illa. Illamående är ju inte heller något nytt fenomen för mig, vi är gamla bekanta vid det här laget. Tanken är att Brintellix ska ersätta Cipralex, som jag därför håller på att sätta ut. Ska jag vara helt ärlig så vet jag egentligen inte varför jag gör det här medicinbytet, eller det vet jag väl – min terapeut föreslog det eftersom hon tror att jag skulle svara bättre på Brintellix än på Cipralex. brintellix_cipralex_tabletterEftersom jag har stort förtroende för min terapeut så är jag därför nu igång och byter en vit tablett mot en rosa. Lite färg piggar ju alltid upp. 🙂 johan_lila_utstyrsel_langa_skor

Idag hade jag mina lila ”clownskor” på mig, d.v.s. de lååånga skor jag köpte för att matcha den rutiga linnekostymen jag hade när min syster gifte sig i somras. I dag hade jag inte skorna till kostymen (hade dock kostymvästen) utan det var en diskretare utstyrsel som gällde. Skorna är långa men de kändes ok både att ha på sig och gå omkring bland folk med.

pipa_vattenglasMitt arbete med piporna har fortsatt under dagen, förutom att slipa på piporna så har jag också penslat insidan på en av dem med vattenglas (för att göra pipan brandsäkrare). Jag tror att jag börjar bli färdig med formen på piporna så under veckan tänkte jag färga dem (med skokräm) och sist så ska de vaxas. Förhoppningsvis ska jag kunna provröka en av dem i början på nästa vecka.

I dag så påbörjade sjuåringen sin tredje skolvecka, han påbörjade också sin femte lärare! Skolsituationen i Getinge är helt sanslös just nu, getingeskolan_abåde vad det gäller tillgången på lärare och på lokaler. När sonen började så fanns ingen ordinarie klasslärare utan rektorn hade (veckan innan) anställt två pensionerade lärare som skulle rycka in ett par veckor. De två sa dock upp sig under den första veckan p.g.a. att klassen var för stökig! Två lärare med hela sina yrkesliv bakom sig klarar inte av en klass ettor! Det måste röra sig om klassen från helvetet, eller så var lärarna rejält kassa. Jag är benägen att tro att uppsägningarna berodde på det senare. Fast de gjorde tydligen intryck på rektorn för han kom till klassen och berättade att han minsann kunde stänga av vanartiga barn! Är det lösningen för att få ordning på ettor som inte klarar av att fokusera? Förra veckan så hoppade i varje fall ett par lärare, som vanligtvis har andra klasser, in så att ettorna skulle ha nån lärare. Nu har det dock anställts en vikarie fram till höstlovet och efter det så ska en riktig klasslärare finnas på plats.

Lägg därtill att två årskurser från Getinge är utlokaliserade till Plönninge för att ventilationen måste bytas ut i delar av skolan och att hela högstadiet blev hemskickade första skoldagen (de fick vara hemma i tre dagar) eftersom man plötsligt upptäckt mögelskador i deras del av skolan så framträder en skola som inte fungerar som den ska. stadshuset_halmstadTill det ska läggas en politisk röra i Stadshuset där Borgarna har makten och vill bygga ny skola i Getinge men de måste regera med en socialdemokratisk budget som inte avsatt några pengar till vare sig renovering eller nybygge av skolan i Getinge. Förhoppningsvis kan det bli nån form av tilläggsanslag.

Var vänlig följ och gilla: