Förra hösten och i vintras så läste jag böckerna om Hicke Hiskelig Halvulk den tredje för pojkarna. Vi how_to_fight_a_dragons_furyläste nästan hela serien och de sista böckerna fanns bara på engelska så det blev till att direktöversätta medan jag läste. Tyvärr så tappade jag orken i läsningen en bit in i den sista boken, ”How to fight a dragon´s fury” och den har blivit liggandes sen dess. Jag har dock varit nyfiken på hur det skulle gå för applen_i_bil_20160904Hicke så nu i veckan fortsatte jag läsa boken på egen hand. Den är jättespännande och i går kväll läste jag om slutstriden mellan drakarna och vikingarna och när jag vid 23.30 la ifrån mig boken så var jag så uppe i varv att jag var tvungen att gå ner och ta en nattmacka och slipa lite på mina pipor för att lugna mig och bli i skick att sova.

Idag kom jag äntligen i väg till musteriet, Äppelgården i Slöinge. Jag åkte dit med bilen full av äpplen, både våra egna och grannens. Äppelgården hade fullt med äpplen det fanns ändå plats för våra och grannens äpplen men vi får se hur lång tid det tar dem att musta sig fram till våra äpplen.

Jag har legat lågt med fjärilsfotograferandet ett tag men idag gick jag loss med kameran på några fjärilar som höll till i höstastern i trädgården. Av bara farten så fick jag med några bin också. fjaril_bi_20160904_1fjaril_20160904_1fjaril_bi_20160904_2fjaril_bi_20160904_3fjaril_20160904_3

Var vänlig följ och gilla: