Under förra veckans sportlov så höll 8-åringen mig sällskap medan äldsta sonen var hos mormor och morfar. Han kom hem i går och för första gången åkte han själv hela vägen inklusive tågbyte i Göteborg. Både hans mor och jag var lite oroliga att nåt skulle gå fel men det verkar ha flutit på bra och lillebror och jag stod på perrongen i Falkenberg när 11-åringens tåg rullade in. Orsaken till att han kom först i går var att det var studiedag i skolan i går så båda killarna fick ett lite förlängt sportlov.

Att ha sällskap hemma av 8-åringen under förra veckan var trevligt men alla mina vardagsrutiner havererade fullständigt, särskilt som han hade kompisar här flera dagar. Veckan som nu börjat är långt ifrån någon en rutinvecka men den är mer vanlig än sportlovsveckan var. En sak som är ovanlig med den här veckan är att hustrun är i väg på en tjänsteresa, hon åkte i förmiddags och kommer tillbaka natten mot torsdag. Det är ingen långresa precis men den rubbar ändå mina cirklar lite. Hennes tjänsteresa är dock inte helt utan fördelar för mig – hon har lovat att köpa med sig en flaska Bushmills från tax-free:n åt mig.

Idag påbörjade jag arbetet med att kapa upp brännet vi fått ut ur skogen.

Jag hinner dock bara jobba med det ett par dagar eftersom vi på torsdag, eller fredag, får ett lass med färdigkluven ved. När köpeveden anlänt så är prio ett att lava den eftersom den kommer att ligga på, och blockera, den ”nyrenoverade” grusvägen som går från baksidan ner mot postlådan.

Jag har inte så många orsaker att klä upp mig nuförtiden, jag har ju slutat med praktiken och terapin går på sparlåga (var tredje vecka mot tidigare varje vecka). Jag tar dock alla tillfällen till uppklädning som ges, att hämta sonen vid tåget igår var ett sånt tillfälle. Nedan syns gårdagens utstyrsel i ett vanligt foto och ett där jag försökte hitta på nåt för att få lite liv i bilden.

Var vänlig följ och gilla: