Hustrun och jag försöker ge sönerna en gedigen allmänbildning vad det gäller film och litteratur (d.v.s. få dem att se eller läsa sånt vi själva gillat) och när det gäller filmer så är båda killarna intresserade. Bokbiten är lite svårare eftersom endast den ena av sönerna gillar att läsa. För några veckor sedan stack jag Jan Fridegårds trilogi om trälen Holme i näven på honom och den verkar han gilla. Han har inte läst klart den ännu men det hindrade inte mig från att ge honom Alex Haleys ”Rötter” igår. Det är en släktsaga om en afro-amerikansk släkt från 1700-talet fram till modern tid och jag läste den efter att den gått som TV-serie i slutet på 70-talet. Det var kanske inte standardlitteratur för en 10-åring men jag vill minnas att jag tyckte den var fantastiskt intressant och spännande, även om den givetvis också var brutal och skrämmande.

I mitten på januari så köpte jag en enkel träningsklocka på nätet. I beskrivningen på Amazons hemsida så stod det att klockans batteri skulle räcka i fem år men det hindrade det inte från att slockna häromdagen. Klockan var av en utgående modell så jag misstänker att den legat och tickat på en lagerhylla i flera år och kört slut på batteriet då. Idag var jag in till Halmstad (lite uppklädd) och besiktigade en av bilarna och passade då på att få ett nytt batteri insatt så förhoppningsvis ska klockan gå som den ska i några år framöver.

Bilbesiktningen blev stressig eftersom jag strax innan jag skulle åka såg att det var lite luft i höger bakdäck så jag var tvungen att åka via macken och fylla på luft (på vägen lyste varningslampan för däckstrycket). Jag hann dock in till bilprovningen i tid, det var inte mycket marginal men jag var där i tid och bilen gick igenom utan anmärkningar.

Efter bilbesiktningen och batteribytet så åkte jag till Intersport och köpte lite träningskläder inför sommaren, ett par korta tajts, en tröja och ett linne. Tajtsen är tänkta att ha under shortsen, jag får ofta skav på insidan av låren (låren skaver mot varandra), och tröjan, som är i nåt syntetmaterial, ska jag ha när det regnar och bomull bara blir tungt och klibbigt.

När jag ändå var i stan så kunde jag inte låta bli att åka förbi Kupan och Erikshjälpen också. Jag hittade inget på Kupan men på Erikshjälpen blev det två filmer och en kavajprovning. Kavajen, från Tiger, var snygg (fotot blev tyvärr riktigt dåligt) men den hade en alldeles för modern passform för att jag skulle gilla den (d.v.s. den var för tajt). Dessutom var den i en ull/polyesterblandning och sånt gillar vi inte – rena naturmaterial ska det vara!

På väg hem från Halmstad så syntes det att bönderna kring Getinge var ute och vårbrukade, i blåsten så rev harvarna och såmaskinerna upp stora dammoln.

Var vänlig följ och gilla: