Igår öppnade utomhusbadet i Getinge, mer känt som simba i byn.

Ungarna och jag var dit och det var vi verkligen inte ensamma om, det var knökat med folk. Ungarna badade av hjärtats lust medan jag satt i skuggan och försökte hålla ett öga på dem. Båda två är tillräckligt simkunniga för att vara även i den djupa delen av bassängen men lite övervakning behöver de ändå.

För att undvika den värsta värmen och de ettrigaste blinningarna så körde hustrun och jag med Pirana direkt på morgonen. Vi kom iväg vid halv nio och var ute en knapp timme men mot slutet hade hästen börjat bli irriterad på flygfäna som bet henne. Det finns särskilda körtäcken som fungerar som flugskydd när man kör och vi behöver kanske skaffa ett sånt. Förra året så hade ju Pirana fång vid den här tiden så då blev det inte nåt kört alls så flugorna var ett icke existerande problem då.

Fåren har snart betat ner hagen de går i nu (”Kålalyckan”) så vi ska snart flytta dem. Den nya hagen, ”Intagslyckan”, är stängslad och från och med idag helt klar, det är till och med ström i staketen. Det kan vara lite bökigt med elstaket när det är så torrt som nu, det är svårt att få ordentlig jordning och då går inte strömmen runt som det är tänkt. Är det gott om gräs i hagen (och det är det) så brukar fåren dock hålla sig i hagen även om strömmen i staketen är svag.

Vi har börjat märka lammen, Jordbruksverket kräver inte att de har öronbrickor innan de är ett halvår gamla men det blir ju inte lättare att få dit märkena när lammen är större. Om nåt så blir det i så fall svårare.

Till sist en länk till en artikel och kortfilm hos BBC om en irländsk sport, “vägbowling”, som främst utövas i grevskapen Armagh och Cork. Jag har själv sett det spelas på småvägarna utanför Bandon, Co. Cork. Klicka HÄR eller på bilden för att komma till artikeln och inslaget.

Var vänlig följ och gilla: