Under hustruns korta frånvaro kom pojkarna och jag snabbt in i ungkarlsrutiner vad det gäller kosthållning och var maten intas, typ fryst pizza framför teven. I kväll åt vi återigen i vardagsrummet men nu stod ärtsoppa på menyn. I går så lagade jag dock mat på riktigt, jag improviserade ihop en gryta baserad på rådjur (både rökt och färskt) och rotsaker. Om ni frågar mig så blev grytan riktigt god men jag tror inte ungarna var riktigt lika imponerade, annars så brukar de faktiskt gilla mina improviserade grytor.

Jag sover alltid dåligt när hustrun är borta och efter två nätter med dålig sömn så var jag väldigt seg idag. Det till trots så gav jag mig ändå på att jobba lite med veden, det blev både sågning och klyvning. Jag har börjat med brännet som vi släpade ut ur skogen själva och det är huvudsakligen ek. Det är dessutom ung ek utan kvistar så det är en dröm att klyva den, det räcker nästan med att bara visa yxan så spricker klabbarna av sig själva.

Klyvningen och sågningen är rätt trivsamt men att plocka ihop det sågade, och lava det klyvda, är trist men det måste göras. Köpeveden kommer dessutom i morgon så det lär det bli mycket lavande framöver.

Tills sist två hästbilder.

Var vänlig följ och gilla: