Pojkarna har påsklov den här veckan och den yngsta är hos mormor och morfar medan den äldre är hemma. Idag så följde han med mig upp till Göteborg när jag hämtade lite pengar och osålda kläder på Ragtime. Vi var inte uppe så lång stund men det var ändå en trevlig utflykt. Utöver att umgås så passade han på att spela Pokémon Go och jag på att titta på klockor. På vägen till Ragtime så ligger det en exklusiv urmakare där jag alltid brukar stanna till och kika lite. Klockorna är snygga, och dyra, men jag kan inte låta bli att tycka att de är för stora och tjocka. Det gäller de flesta klockor nu för tiden, inte bara IWC:s Portugese för 245 000 kronor. Hade jag haft pengar och varit beredd att lägga stora summor på en klocka så hade jag nog köpt en Omega (och inte bara för att ”Gorgeous” George gör reklam för dem).I Göteborg så passade vi på att äta lunch på en indisk restaurang. Det var första gången sonen åt indiskt och han tyckte det var riktigt gott. Jag fotade min kycklingcurry men färgerna blev inte bra, den var betydligt aptitligare än vad man förleds att tro av bilden. När jag skulle beställa på restaurangen så insåg jag, ännu en gång, att jag håller på att bli gammal – för att kunna läsa menyn så var jag tvungen att ta av mig glasögonen. Sånt hände aldrig för några år sen.

Eftersom besöket i Göteborg blev ganska kort hann jag spika lite fårstaket under eftermiddagen, jag hann faktiskt klart. Efter staketet så blev det en eld och en pipa. Idag var både pipan och tobaksblandningen hemmagjorda. Pipan är inget att orda om men tobaken är precis som min Albatrossblandning ett hopkok av några av de sorter jag inte röker särskilt ofta. Dagens blandning, som jag kallar ”The Dodo”, har jag dessutom smaksatt med rom. Precis som med min Albatross så blev den här förvånansvärt god och precis som med Albatrossen så har jag designat en etikett. Ibland är jag lättroad.

En sak som är bra med tobaken, förutom smaken alltså, är att den producerar stora mängder rök – det gillar jag!Till sist några bilder. En på de första vitsippor jag sett utslagna i våra hagar i år och sen ett gäng på några olika humlor.

Var vänlig följ och gilla: