Det var länge sen vi besökte Hia i Varberg, han är ju utlånad dit för att ”jobba” med människor med psykisk ohälsa. I går åkte vi i varje fall upp och han verkar ha det bra och föreföll inte sakna oss alls. På väg hem från Varberg så såg vi tre gamla Scanior (hann bara fota två).Jag lyckas inte utläsa registreringsskylten på den blå så jag vet inte hur gammal den är (fotot blir större om ni klickar på det så ni är välkomna att försöka utläsa numret själva). ”Asg”-scanian är i varje fall från 1964. Strax innan vi körde av motorvägen i Getinge så såg vi en motorcykel som verkade intressant, inte min stil men föreföll ändå rätt häftig. Jag slog registreringsnumret och hojen var en Victory, modell Jackpot från 2010 (Victoryt ägs av Polaris som gör 4-hjulingar).I morgon ska vi börja gå en kurs i vardagslydnad med Sigge på Falkenbergs brukshundsklubb så på väg till Varberg svängde vi inom där så att Sigge fick nosa och lukta lite på området så att det förhoppningsvis är mindre nytt och spännande i morgon.

 

Min löpning har lossnat efter magsjukan för några veckor sen. Jag springer min 8-kilometersrunda 5-6 minuter snabbare än jag gjorde innan jag blev sjuk (och nu springer jag den på förmiddagen – vilket är blä). Jag är nästan lika snabb som jag var vårvintern förra året (då kom också “snabbheten” överraskande). Jag har försökt hitta en orsak till förändringen då och nu och jag tror att den hänger samman med min vikt. Vid båda tillfällena har jag varit inne i en period när jag gått ner en hel del i vikt. Sen jag var magsjuk i mitten på april har jag gått ner fem kilo och förra våren var viktnedgången ännu större (innan jag kraschade mentalt efter vår minisemester på Öland). I år hoppas jag att min förbättrade sömn gör att jag inte kraschar utan att jag kan fortsätta viktnedgången och mitt ”braiga” mående.

 

Avslutningsvis några blandade bilder, bland annat på ”vår” igelkott som visat sig efter vintervilan, några spovar och min favoritek. Allra sist också en överblick över resultatet från de lokala valen (typ kommunal) på norra Irland. Sinn Féin blev största parti och de två nationalistiska partierna, Sinn Féin och SDLP, fick en större andel av rösterna (men inte mandaten) än de tre Unionistpartierna, DUP, UUP och TUV. Eken och lokalvalen blir större om ni klickar på dem.

Var vänlig följ och gilla: