När jag gick hem från badet i hagen i tisdags så såg jag den största humla jag någonsin sett, gissningsvis var den tre centimeter lång. Jag fotade den (klickbara bilder) och försökte ta ett referensfoto (för att storleken skulle synas) genom att hålla fram handen jämte men då flög den iväg. Igår skickade jag dock in fotona jag tagit till ”Jourhavande biolog” på Naturhistoriska riksmuseet – och fick svar med vändande e-post, se nedan.Igår avslutade jag mina kontakter med Psykiatrin, många år av terapi övergick ju i att regelbundet träffa en kontaktperson och en årlig (läs var 14:e månad) avstämning med en läkare, men nu är det avslutat. Jag tappade förtroendet för läkarna där för många år sen och det senaste året har träffarna med kontaktpersonen inte känt särskilt meningsfulla, jag har upplevt att vi inte får prata om det som är viktigt för mig.Jag kommer nu att flyttas över till vårdcentralen i Getinge, också en institution som jag inte har skyhögt förtroende för men jag kan åtminstone tänka mig att träffa läkarna i Getinge. Jag kan inte tänka mig att träffa läkarna på Psykiatrin. Fotot ovan är taget utanför Psykiatrin i Halmstad, förhoppningsvis var det sista gången jag behövde gå in där.

 

Även om jag hoppas slippa Psykiatrin i fortsättningen så har jag inge illusioner om att jag aldrig kommer må riktigt dåligt igen, jag åker förmodligen på en höstdepression i år igen. Psykiatrin har inte kunnat hjälpa mig med dem på många år utan det är mitt slit och lidande samt stödet från hustrun som tagit mig igenom dem. Så blir det säkert i höst igen.

 

Jag behöver dock inte bli blöt i höst, i varje fall inte av annat än tårar…. Var på Kupan i Falkenberg igår och då köpte jag en av Försvarets gamla regnrockar, i kombination med min vaxade hatt och gummistövlar så bör den hålla mig torr även när det blåser och regnar som det bara kan i Halland.Artisten och författaren Kinky Friedman dog igår. Hans satiriska och ofta politiskt inkorrekta form av countrymusik tilltalar mig. Han spelade i Halmstad våren 2016 och jag såg honom då. Jag tyckte inte konserten var särskilt bra, Kinky var en sliten gammal man som körde sina låtar på rutin men det är ändå kul att ha sett honom live.

Var vänlig följ och gilla: