Igår kom 17-åringens flickvän hit för första gången och jag var inne i Halmstad och hämtade henne – sonen var med, hon behövde inte åka ensam med mig Halmstad-Underlund….. Innan jag skjutsade hem de unga tu så gick de en sväng i Halmstad medan jag besökte secondhand-butiker. Besöken resulterade i en skjorta och ett par cargobyxor till mig (dvs arbetsbyxor) men jag gjorde också ett stort FYND, en cylinderhatt (i bra skick och med ask) för bara 150 kronor. Hatten är för liten för mig men en bekant i Dublin ville ha den så jag ska skicka den till henne (hon betalar för hatt + frakt).Jag kontaktade henne redan i butiken och frågade om hon var intresserad och då uppgav jag priset. Hemkommen kollade jag vad liknande hattar går för och insåg då att jag kunde lagt på några kronor, om jag velat tjäna pengar på det hela. Nu vill jag inte det, jag tycker bara att det är kul att sammanföra fina saker med människor som uppskattar dem.

 

Jag googlade lite på J Svenssons efterträdare och Hattaffär Lilla torg/et utan att få några träffar. Föreningen, Gamla Halmstad har dock en årsbok som tar upp gamla hattbutiker, den ska jag låna.

 

Idag har det regnat här men i går var vädret vackert och hyfsat varmt, inte som tidigare i veckan men ändå så pass att vi kunde äta kvällsmat ute i går.Eftersom jag fått hålla mig inne på grund av regnet så har jag ägnat mig åt lite persedelvård, jag har smort in ett par kängor och två par cowboyboots. ”Jag” har också färgat två par byxor och en hinkhatt – med ”jag” menar jag förstås hustrun. Jag har bara tittat på när hon arbetat….

 

Helt husbunden har jag inte varit, Sigge har fått sina promenader. I förmiddags behövdes en regnrock men på eftermiddagen hade regnet i stort upphört så då var jag klädd som vanligt. När vi gick idag, men också tidigare i sommar, så såg vi massvis med harar. Även om Sigge inte får jaga dem så håller han koll på hur de rör sig, gärna ståendes på bakbenen.I morse, innan regnet drog in, spelade jag in en video som visar min fåfänga när det gäller kläder. Jag har en blå kavaj i handvävd Donegaltweed (inköpt på Erikshjälpen för 225 kr) och på Irland upptäckte jag att den har fungerande knäppning i ärmarna. Helt meningslöst men väldigt charmigt och ett tecken på att man var noga när man sydde kavajen. Jag har ju haft kavajen ett tag men upptäckte inte knäppningsmöjligheten förrän under besöket i dess hemland och jag har inte skrutit på sociala medier om kavajens kvalitet innan men idag kunde jag inte hålla mig längre.

Var vänlig följ och gilla: