Nu har den i media så omskrivna decemberfakturan för elen kommit men trots att kylan i december tvingade oss att slå på värme i stallet för att hindra att rör frös sönder så blev den inte farligt hög. Högre än de senaste månaderna men inte så mycket att det vänder upp och ner på ekonomin. Det beror ju främst på vår vedeldning, hade vi värmt huset med direktverkande el så hade läget varit ett helt annat.

Gårdagen var lite stressig för mig eftersom jag utöver mina vanliga sysslor klämde in ett besök på psykiatrin. De vanliga sysslorna inkluderade hundarna, pannan, träning och att såga lite ved. Jag har varit flitig med motorsågen de senaste dagarna och fällt allt (utom ett par träd) i Skolelyckan. Att de fortfarande står kvar beror bara på att jag fick soppatorsk…..

Jag och ungarna har kånkat ut en del av det jag fällt och det har sorterats i två högar – en för färskt virke och en för virke som var dött (och torrt) redan på rot. Det var det torra virket jag sågade upp i går och sen så lavade 13-åringen det. Det ligger under tak nu och kommer bli utmärkt ved längre fram i vår.Besöket på psykiatrin gick bra och det gav mig en chans att använda en kavaj jag köpte i höstas. Jag är barnsligt förtjust i kavajens rutmönster men den har varit lite för stor för mig så jag har tagit in den i ryggen. Det blev inte jättebra men det får duga.

Jag hade ytterligare ett besök i Halmstad inplanerat, tandläkaren i morgon. Jag har dock fått ställa in det eftersom jag inte känner mig frisk, befarar att jag har influensa på gång för jag är varm och kall om vartannat och så har jag ont i kroppen. Det kan också vara sömnbrist eftersom jag ibland får influensaliknande symptom när jag sover för lite.

Var vänlig följ och gilla: