Influensasymptomen som jag kände, och skrev om, i onsdags var sömnbrist. Jag sov tio timmar natten mot torsdag och nån timme på torsdag förmiddag och sen var jag pigg igen. Det händer med viss regelbundenhet att jag överanstränger mig fysiskt eller mentalt och att kroppen svarar med influensaliknande symptom som tvingar mig att sänka tempot och vila.

När jag piggnade till i går så begav jag mig till Halmstad för att besöka min piercare och för att gå i några secondhandbutiker. De två ärendena hängde ihop – den gemensamma nämnaren var att jag tyvärr ska på begravning nästa vecka. En i bekantskapskretsen dog på tok för ung. Jag behöver därför en svart slips (hittar inte den jag haft på tidigare begravningar) och letade efter en sån på Kupan och Erikshjälpen. Begravningen gör att jag också vill byta mina guldfärgade smycken till silverfärgade, ögonbrynet kan jag inte byta själv därav piercaren. När jag var där så tyckte han att jag skulle korta ner staven genom ögonbrynet också så nu har jag en på sex millimeter istället för åtta.Jag hittade ingen slips på varken Kupan eller Erikshjälpen (har beställt en på nätet nu) men jag hittade en snygg rutig skjorta och ett par helt nya manchesterbyxor (extraknapparna var fortfarande häftade i byxorna). Byxorna är kanske lite i kortaste laget men där finns tyg att länga dem med. Jag ska ha dem härhemma och se vad jag tycker om längden. Vad det gäller skjortan så gillar jag verkligen färgkombinationen blått och rosa så den kan nog bli en favorit. Enda nackdelen med skjortan är att den har en modern krage, en ”cut away”, d.v.s. kragen är väldigt vid (finns dock såna som är oerhört mycket vidare). Jag gillar inte såna kragar för de kräver en rejält tjock slips för att få till en slipsknut som synkar med kragen.

Att matcha slipsknut med kragtyp är nåt som den moderna välklädde mannen inte verkar behärska. Jag har sett på modebloggar att det är oerhört populärt med ”cut away”-kragar tillsammans med en ”4 in hand”–slipsknut. Det är en asymmetrisk knut och ska väl visa att bäraren är lite ”wild and crazy”. Problemet är bara (vid sidan om att knuten i sig är ful) att en 4-in hand ger en väldigt liten knut som funkar dåligt med ”cut away”-kragar så det enda de som har den kombon visar är att de inte förstår att klä sig genomtänkt.

På grund av måendet så har jag inte tränat på två dagar men idag satt jag på träningscykeln igen. Jag hade egentligen velat springa men jag vek ner mig för vädret, regn och 16 sekundmeter. Vädret ska vara mer löpvänligt i morgon (innan det börjar regna igen på eftermiddagen) så förhoppningsvis blir det en runda då. Vi har fått massvis med regn sista tiden och när jag passerade Getinge i går så kunde jag konstatera att Suseån står högt, den står förmodligen högre idag och det ska komma mer regn.

Idag var Sigge och jag hos veterinären på grund av en av hans klor. Han har begåvats med extraklor på baktassarna och under veckan lyckades han bryta av en av dem. Han verkar inte ha besvärats av klobrottet men det är ett öppet sår som vi inte riktigt visste om det skulle läka av sig själv så vi tog honom till veterinären och det slutade med att hela klon opererades bort. Han är rätt avslagen efter ingreppet men han slipper i varje fall tratt (så länge han låter bli såret…).

Var vänlig följ och gilla: