När jag badade igår så kom bönderna som äger “våra” kvigor och hämtade dem. Tjejerna ska semineras/betäckas och fortsätta resan mot att bli mjölkko. Om några år kanske nån av dem kommer tillbaka hit med kalvar. Lastningen på transporten gick väldigt smidigt som synes.

En annan sak jag såg när jag badade var en snabblöparspindel och en massa starar. Stararna var väldigt aktiva igår och flög fram och tillbaka i stora flockar. Spindeln rörde sig inte mycket, den satt på kranen som jag fyllde på badkaret med.Undrar ni hur jag vet att det var en Snabblöparspindel (Philodromdae)? Visst hade det varit käckt om jag sanningsenligt kunnat svara att jag kände igen den sen jag läste Faunistik på Agronomutbildningen. Så var dock inte fallet utan när jag började googla för att försöka identifiera spindeln så dök det upp en annons för en ”Spindelidentifieringsapp” – man scannar ett foto och får reda på vad det är för spindel. Jag är inte särskilt teknik-/apptillvänd av mig men jag provade att ladda ner appen och den verkar faktiskt funka. Den sa att det var en Snabblöparspindel (Philodromdae) och när jag bildgooglar dem så finns där såna som ser ut som ”min” spindel.

 

På väg till badet såg jag en igelkott i trädgården. Först trodde jag den var sjuk för den vinglade till vid ett tillfälle men när jag sen tittade mer på den så verkade den vara okej.Planen för vår ved var att den skulle vara både klyvd och lavad till Midsommar, tyvärr är den ingendera – både jag och sönerna ligger alltså efter i vårt arbete. Under dagen har jag jobbat på att komma i kapp genom att kapa upp de sista stockarna som är framkörda (har ett par liggandes i en av hagarna) och börjat klyva dem. Förhoppningsvis är de klyvda innan helgen.Vad kan jag mer förtälja om livet i Underlund? Vi hade fantastiska vyer här i morse med blå himmel, sol men också dimbankar. De västerut ser vi från köksfönstret men de österut var jag tvungen att promenera en bit för att se.Avslutningsvis några blandade foton. Bilderna nedan är klickbara (de flesta ovan är det också).

Var vänlig följ och gilla: