pappforpackningar_atervinningIdag på eftermiddagen så har jag njutit av att jag fick ”tummen ur” och gjorde lite hushållsarbete i förmiddags. Jag pantade en massa tomflaskor (typ en full sopsäck) och slängde en massa pappförpackningar (och lite annat också) på återvinningsstationen. När det var gjort så dammsög jag delar av dammsugarehuset, det var visserligen en väldigt snabb och översiktlig dammsugning men den var välbehövd.

På morgonen, innan jag drog igång hushållsarbetet, så sydde jag lite. Nu har jag ändrat de senapsfärgade byxorna som jag köpte på Kupan i tisdags. Nedan är ”två före-efter”-bilder.

johan_byxor_senapsgula_framifran_fore_efterjohan_byxor_senapsgula_fore_efterJag tycker att det blev en klar förbättring. Tittar man närmare på byxorna så ser man visserligen att det är ett märke längst ner de tidigare var vikta. Jag satte en söm där men det räckte inte som kamouflage. Jag tror inte att det kommer synas särskilt mycket eftersom byxorna veckar sig över foten, hade jag lite modernare (läs kortare) byxlängd så hade det synts mer.johan_byxor_senapsgula_marke_veck

I förrgår fick vi en havrekärve av en granne, vi brukar få det varje år. julkort_havrekarve_aPå äldre julkort så verkar småfåglarna alltid älska havrekärvar men när vi tidigare år satt ut kärvar i trädgården så har hons_havrekarve_2småfåglarna varit väldigt ointresserade av dem. De enda som visat intresse för kärvarna har varit hönsen. Jag la därför in kärven till hönsen och de var direkt fram och pickade i den.

På bilden syns våra båda tuppar (de rödbruna längst fram, kvinnorna som vanligt i bakgrunden 🙂 ), jag har inte kommit mig för att nacka den större av dem. Vi får se om jag kan fatta yxan i mellandagarna.yxa_a

 

Var vänlig följ och gilla: