Julafton i Underlund har varit en stillsam dag. Jag har sytt lite, tittat på film och tränat. Jag tror inte att johan_pirana_20151224jag tränat sen jag låg inne, i morse så blev det i varje fall av. Jag hade dock stor draghjälp av min träningskompis Pirana. Efter att jag släppt ut Brynja i hagen i morse så körde Pirana och jag ett litet träningspass ihop. Vi började med uppvärmning medelst promenad/skritt och sen så sprang/travade vi nån kilometer. Pirana var jätteduktig, hon travade på i ett jämnt tempo och höll sig bredvid mig utan att konstra. Mot slutet av passet så flåsade både hon och jag. Vi avslutade med lite promenad/skritt och sen dvd_amerikanskt_inbordeskrigsläppte jag ut henne i hagen. Jag fortsatte dock träningen genom att köra några ronder på säcken. Det var segt men det gick.

Väl inkommen efter träningen så stretchade jag medan jag tittade på en dokumentär om amerikanska inbördeskriget. När det sen blev dags för lunch så plockade jag fram lammsteken från igår. Jag åt den på knäckebröd (smör och senap i botten) ochmacka_lamm_surkal med surkål ovanpå. Jag åt mackorna framför tv:n tittandes på dokumentären, åtminstone så länge jag hade mat att tugga på. När allt var uppätet så drabbades jag ganska snabbt av ”paltkoma” och somnade i fåtöljen. Det är rätt skönt att sitta och sova framför tv:n.

Telefonen väckte mig, det var min far som ringde och skulle önska god jul. Efter att vi pratat så googlade jag lite för att leta rätt på en e-postadress åt honom. Då hände nåt mycket skumt, först dök det upp en kundenkät från vår internetleverantör, när jag klickade bort den så dök bilden nedan upp och när jag klickade bort den så dök det upp nåt betydligt mer explicit. När jag klickade bort det så kom jag till slut fram till den sidan som jag ursprungligen försökte gå in på.

lattkladda_damer_a

Jag körde en viruskontroll på datorn men Norton hittade inget. norton_antivirusDet kom dock upp ett meddelande om att datorn är i behov av defragmentering för att förbättra prestandan. Defragmentering lät ju rätt allvarlig, i varje fall för mig som är kass på datorer. Jag googlade ”dator+defragmentering” och förstod att det kanske inte var så allvarligt ändå. Den här gången kunde jag googla utan att det dök upp en massa lättklädda damer.

norton_defragmentering_a

Nåt som jag tycker är kul när jag köpt kläder, skor eller klockor är att läsa på om de som tillverkat grejorna. Det blir som en industrihistorisk utflykt. fallkniv_africaFör ett tag sen så hittade jag en fällkniv i källaren (förmodligen från de förra ägarna av huset). Jag tycker motivet med giraffen ser bekant ut och funderar lite på om jag haft en likadan när jag var liten. Bladet på kniven var smutsigt så jag gjorde rent det idag och då kunde jag läsa ”Richards, Sheffield, England”. Jag har ju sett ”The full Monty

så jag vet att Sheffield haft en massa stålindustri. Då fallkniv_africa_text_bladkänns det rimligt att de tillverkat knivar där. Jag googlade lite på ”Richards+knife+sheffield”, tyvärr var inte kniven oerhört värdefull utan på ”www.britishblades.com” så tyckte man att det var en tillverkare som snarare var känd för att hålla låg kvalitet. Allt jag hittar kan ju inte vara fynd.

Till sist en julbild. I morse så försökte jag fånga lite av den julkänslajulgran_20151224 som vår fina gran förmedlar. Ni får avgöra hur väl jag lyckades men IRL är granen verkligen fin och ”julig”.

Var vänlig följ och gilla: