Vet ni vad det engelska uttrycket ”Hayseed” betyder? Jag visste i varje fall inte det innan jag blev kallad det på YouTube i går. När jag googlade uttrycket så fick jag upp ” a person from the country, especially one who is simple and unsophisticated”. Det låter ju inte så smickrande men jag tror att han som kallade mig det menade det som en komplimang och inte som något nedsättande. Det som fick mig att bli kallad ”hayseed” var en pipvideo vid en brasa i Biskopstorp och jag tror uttrycket syftade på att jag har enkla krav på vad ”ha det bra” innebär.

När jag googlade ”hayseed” så fick jag, förutom betydelsen, upp att det finns ett amerikanskt band som heter ”Hayseed Dixie”, de spelar bluegrass-covers av kända låtar. Ursprungligen var det tydligen mest egna versioner av hårdrockslåtar, därav namnet – när man säger Hayseed Dixie så låter det ju lite som AC/DC. Nu verkar de ha breddat repertoaren och kör både Elvis Costello och Bob Marley.

En del av deras tolkningar är faktiskt riktigt bra, andra mest originella.

Jag hittade också bilden nedan när jag sökte på ”hayseed” – där snackar vi rejäl pipa! Jag vet att det finns stora majskolvspipor att köpa men jag tror aldrig jag har sett nån i den klassen.I går hade vi seriöst dåligt väder här, blåst och regn (stundtals rejält med hagel) – riktigt novemberväder. När jag tog ut hästarna i morse så låg det fortfarande en hageldriva på stalltaket. Idag är det fortsatt blåsigt men det har i varje fall inte kommit nån nederbörd.

Blåsten har inte hindrat mig från att sitta med pipan vid en brasa, jag hittade ett blåsfritt hörn i en av hagarna. Elden behövdes för att hålla värmen idag, att bara sitta still på en sten i 90 minuter hade blivit väldigt kallt. Novembervädret gör också att det börjar bli kallt i drängkammaren när jag sitter där och röker. Jag har börjat titta efter gasolvärmare på nätet och den billigaste jag skulle kunna tänka mig kostar en tusenlapp (plus gasol). Det finns billigare men de saluförs av för mig okända butiker och jag vill köpa från nån som jag vet säljer ok grejor. Vill helst inte dö av kolmonoxidförgiftning första gången jag använder den.

Till sist ett foto på en reflektion av en reflektion.

Var vänlig följ och gilla: