I morse så skjutsade jag frun och barnen till Falkenberg så att de kunde ta tåget till hustruns föräldrar. Det kändes lite vemodigt att lämna dem men jag tror ändå att delat julfirande är den bästa lösningen. kupan_inspirationJag kämpar med vardagen i vanliga fall, ett julfirande med flera familjer inblandade hade jag inte mått bra av.

Precis som igår lät jag idag min klädsel inspireras av den man jag träffade på Kupan för nån vecka sen. Varken i går eller idag så var jag lika färgglatt klädd som honomjohan_skugga_20151223 men jag testade ändå stilen med kavaj, halsduk med rejäl knut och ingen överrock. Jag är väldigt glad i att ha rock i vanliga fall och gläds varje höst när det blir så kallt att en rock är motiverad. Jag har dock trivts väldigt bra med kavaj och halsduk, man får ju också en mycket snyggare skugga utan rock….johan_selfie_halsduk_kavaj

Till halsduken så hade jag två tiokronorsplagg och ett som jag betalat fullpris för. Kavajen (Corneliani) och byxorna (GANT) var de billigare plaggen medan hatten (okänt märke) var den dyra persedeln. Fast ”fullpris” i det här fallet är fullt pris på secondhand, så det är kanske en femtedel av nypriset.

Jag var inne på praktiken idag men innan jag kom dit så var jag inom Kupan och köpte lite ”julpyssel” åt mig. Julpysslet i fråga är ett par senapsgula johan_byxor_senapsgulachinos som är både för korta och för vida i benen men de sitter bra i midjan. Det är gott om fåll så jag ska lägga ner dem och smalna av benen. När man länger byxor är det alltid en risk att det blivit ett märke i byxvecket men jag tyckte att byxor_senapsgula_fallbyxorna var så snygga att jag ville chansa. Är det ett märke så får jag försöka ”kamouflera” det genom att sy en söm där. En söm som bryter av byxbenet ser ofta snyggare ut än ett märke av ett veck.

Det är samma byxor på båda bilderna fast färgerna blev så olika.

När jag kom hem från praktiken så hängde det en rådjursfiol utanför dörren. Den var en gåva från jägaren som igår sköt rådjuret som fiolen satt på. Jakten ägde rum på grannens mark men efter radjur_fiolskottet så sprang rådjuret in på vår mark och dog där, då tillfaller villebrådet oss som markägare. Så strax innan vi stack på julgransexpeditionen i går kom jägaren förbi och meddelade oss att ett rådjur stupat fem meter in på vår mark. Givetvis fick han ta det med sig men han var hygglig nog att ge oss en fiol som tack för ”besväret”.

Eftersom köttet är väldigt färskt så får det hänga ett dygn i det rum där vi hängde lammen efter slakt. Han som sköt tyckte det kunde hänga där ett par dygn men jag tar nog in det i morgon kväll.

lammstek_raJag har tillagat min julmat, d.v.s. den lammstek som jag tänker leva på ¨(inte enbart) i julhelgen. Jag har kryddat den med vitlök, ingefära, rosmarin och lite salt och sen har den fått stå i ugnen på 175 grader. Himla god blev den.

lammstek_stekt

Medan steken har stått i ugnen så har jag filat på det här blogginlägget, tagit in Pirana men även kollat upp hur långt mitt senaste klockköp kommit. Klockan skickas med DHL och då går det ju att följa transporten i detalj (det är ju ett sätt att roa sig på så här dan för dan). Klockan har skickats från Bombay till Bangalore och sen vidare till Leipzig i Tyskland. Den beräknas komma hit som en sen julklapp den 28:e.dhl_klocka_a

Var vänlig följ och gilla: