Igår fick jag oväntad hjälp med matlagningen – en kompis var här och käkade lunch, d.v.s. hon hade köpemat (pad thai) med sig och det blev så mycket över att det räckte till kvällsmat åt killarna. Maten den här veckan har annars bestått av rätter från en matkasse levererad av Hello fresh. Vi har tidigare haft matkassar från Linas men testar Hello fresh några veckor. Hittills måste jag säga att jag föredrar Linas, de är visserligen dyrare men då vet jag att det är svenskt kött i rätterna och så är kassen bättre planerad så det blir mindre svinn. Recepten till Hello fresh har dock, mestadels, varit lättare att följa än Linas eftersom varje steg visas upp med ett foto men tyvärr stämde inte fotona riktigt med recepten den här veckan. I tisdags lagade jag en rätt där köttet bestod av kycklinginnerfilé (d.v.s. en massa små kycklingbitar) enligt innehållslistan i receptet och det som kom i kassen medan fotona i receptet var på två kycklingfilér. I texten beskrevs också hur man steker kycklingfiléer (ett par minuter på varje sida) medan kycklinginnerfilé steks på ett annat sätt (d.v.s. inte en viss tid per sida). Det blir lite förvirrat när det jag har på spisen inte alls stämmer med fotot i receptet.

Idag blev det dock varken pad thai eller Hello fresh till killarna. De fick fixa ärtsoppa på egen hand eftersom jag fick ett smärre sammanbrott i eftermiddags. När jag skulle lägga ut dagens inlägg så fungerade inte bloggen, jag kom inte in på den. Jag ägnade för lång tid åt att försöka förstå var problemet låg i innan jag kontaktade supporten och de löste det. Strulet gjorde att jag inte hann blogga eftersom jag också var tvungen att tända i pannan och sen träna, att klippa mig stod även det på att-göra-listan. När jag kom in från pannrummet så ringde sen 15-åringen – hans buss hade kört förbi hållplatsen han skulle av på och han hade därför hamnat i Getinge medan hans cykel stod knappt en halvmil bort. Alla dagar utom torsdagar skulle han ha kunnat promenera hem från byn men nu behövde han hem snabbt så att han kunde slänga i sig lite mat innan tennisträningen. Jag hämtade därför honom och sen hans cykel, nu var eftermiddagens tidsschema helt kört. Jag prioriterade träningen framför att laga mat och sa därför åt killarna att värma lite konservsoppa under kvällen. Lite konservmat dör man inte av, jag levde praktiskt taget på det när jag gick på högstadiet. Varken jag eller min far var några höjdare i köket då, han är fortfarande kass (så vitt jag vet) men jag har gjort stora framsteg.

Igår var jag på återbesök till sjukgymnasten för min ömmande skinka och det var inga kul besked jag fick. Rehabtiden på såna här skador är lång och det kan ta över en månad innan jag är smärtfri, så det lär dröja innan jag kan springa igen. Jag är flitig med träningscykeln men det är verkligen inte som att springa. Jag är också lite orolig att cykeln ska paja, det är ingen kvalitetscykel och den har varit välanvänd i år. Rasar den så måste vi köpa en ny omgående, att gå helt utan träningsmöjligheter i flera veckor är inte ett alternativ.

Det var ett tag sen jag såg nån av våra ekorrar men igår var det en som klättrade på logväggarna. Hoppas att den blir kvar över vintern, de är ett trevligt inslag vid fågelmaten (när vi så småningom sätter igång och matar fåglarna).En annan bekant som dykt upp igen är den fasantupp som var här i vintras. Jag vet ju inte helt säkert att det är samma tupp men en har i varje fall börjat visa sig på gårdsplanen och i trädgården.

Sigge gör det inte lätt för mig att promenera honom. När jag går med honom i koppel så drar han mycket och det frestar på min skadade skinka. Så för att kunna ha honom okopplad har jag gått i hagarna med honom. Nu har han dock börjat äta av den svamp som växer där och eftersom jag inte har nån aning om den är giftig eller inte så har jag tvingats stryka hagarna från lista med möjliga promenadplatser.

Var vänlig följ och gilla: