Idag har det gått tungt för mig. Dagen inleddes dåligt i och med att jag hade väldiga sömnsvårigheter i natt. Jag har inte haft det på ett tag men kombinationen av en stressig gårdag (ja, den blev stressig till slut) och hustruns bortavaro gjorde att jag inte kunde somna. Jag fick inte mer än fyra timmars sömn under natten så när klockan ringde 06.25 gick jag upp och tog ut hundarna och sen väckte jag 13-åringen och sa att han fick sköta sig själv på morgonen för jag måste sova (15-åringen sköter sig alltid själv). Jag sov sen till strax efter åtta då jag gick upp, hällde i mig lite kaffe och gick med hundarna i hagarna och skogen. Initialt gick det väldigt bra och Sigge var på ett både sprudlande och djärvt humör. Det djärva bestod i att han smet under elstaketet på platser där det bara var två trådar. Det straffade sig dock när han till slut kom åt undertråden och fick sig en rejäl smäll – ylande galopperade han iväg medan jag garvade åt honom. Jag slutade dock skratta när jag sen inte kunde lokalisera honom. Skogen är inte precis stor som Sarek men den är tillräckligt stor för att en rädd hund ska kunna gömma sig. Jag och Betty gick runt och letade utan att hitta Sigge men efter en stund slutade Betty att leta och bara satte sig och väntade i en glänta. Jag traskade ett varv till och när jag kom tillbaka till gläntan så var även Betty försvunnen. Hon har en väldig respekt för elstänget så initialt tänkte jag att hon inte gått hem men så hörde jag henne skälla hemifrån och då insåg jag att hon tagit sig ut ur skogen/hagen. Jag gick hem för att släppa in henne och se om Sigge också forcerat eltrådarna. När jag släppte in Betty så mötte jag en yrvaken 15-åring som försovit sig och ville ha skjuts till skolan. Tack och lov slapp jag välja mellan att leta efter Sigge och att skjutsa sonen eftersom Sigge satt på trappen på framsidan (två kort på honom, ett bra och ett skämtsamt). Efter att ha kört till Halmstad och tillbaka var jag helt slut och var tvungen att lägga mig och sova en stund.Jag nämnde att gårdagen också blev stressig och det berodde till stor del på att jag lappade mina arbetsbyxor från Blåkläder som jag köpte för knappt ett år sen. Tyget i baken har gett sig och jag sydde dit två lappar men det tog mycket längre tid än jag trodde det skulle ta. Att sy byxbakar med symaskin är inte alltid lätt – mycket tyg och lite plats. Jag ville inte sy fast ett veck i byxan så jag fick sprätta och göra om ett par gånger (och det blev ändå inte helt bra). Sömnaden försköt mitt tidsschema och sabbade kvällen för mig.

Apropå själva byxan så är den brukbar igen men det här är det sista paret (även det första) arbetskläder jag köper från Blåkläder. Utöver slitaget så har jag haft blixtlåsproblem med byxorna så jag är inte alls nöjd med dem. Tidigare har jag haft arbetsbyxor från Fristads och de har hållit mycket längre, det är uppenbarligen en annan kvalitet.

Jag har fått analyssvaret på den döda nattskärra jag hittade på gårdsplanen och skickade till SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt). Nattskärran dog av nån form av trauma mot huvudet och eftersom vi bor jämte en väg så är väl en bilkrock en ganska sannolik dödsorsak. Jag har ännu inte fått nåt analyssvar på den duva jag såg falla ner död från en av kastanjerna på gårdsplanen. Jag hoppas att det kommer snart för jag är väldigt nyfiken på vad duvan dog av.Till sist några blandade bilder – min vy när jag sitter med kvällspipan, brunnsborrning på håll, en spindel som tar hand om sitt byte och förmodligen årets sista humla.. Bilderna är klickbara.

Var vänlig följ och gilla: