Jag orkade aldrig blogga i går. Jag hade skrivit klar texten men hade inte kraft nog att pilla med bilderna. Jag gjorde därför bildredigeringen i dag på morgonen och lägger ut inlägget 10 timmar för sent. Förhoppningsvis orkar jag skriva nåt kort i eftermiddag igen. Det är ju inget självändamål att blogga men jag tycker att det ger mig så mycket att jag vill försöka göra det dagligen. Saker att skriva om verkar jag inte lida brist på, det är orken som tryter ibland./Johan

Inlägg för 20150709

Jag inledde dagen med att färga solhatten jag köpte igår. Hatten fick tyvärr en ännu ljusare färg än vad västen jag färgade i går fick. solhatt_fargad_ridhjalm_aHatten krympte dessutom under färgningen så jag har dragit den över en ridhjälm för att försöka töja ut den igen.

I dag har jag testat den färgade västen och med den har jag känt mig johan_linne_20150709_4aoerhört mycket bekvämare klädd än under gårdagen. Dagens utstyrel gick helt i linetslin_blommortecken, kostym, väst och keps (fotot togs när jag försökte ställa in självutlösaren på kameran). Jag älskar verkligen hur lin ser ut och känns, allt jobb med linberedning ger också tyget en extra dimension. Tyvärr har jag inga skjortor i lin, jag ser nån enstaka i secondhandbutikerna men de verkar aldrig vara i min storlek.

En bonus med att använda västen jag tefärgade i går är att den hela dagen avgett en svag, men rogivande, arom av te.

Jag har kört med silverörhänget i dag med, jag måste testa hur jag trivs med det. Jag gillar att det dinglar mycket mer i örat än mitt mindre guldörhänge men silverörhänget ser väldigt stort ut när jag ser mig i en shorts_burberry_nastan_aspegel. Att ha örhängen i olika material ger nya möjligheter att matcha mig – manschettknapparna med örhänget. Sannolikheten att nån lägger märke till en sån matchning är förmodligen obefintlig. Å andra sidan är sannolikheten väldigt hög att jag tycker matchningen som sådan är rolig att göra.

Nu kommer sommarvärmen snart tillbaka, 🙂 i varje fall har jag börjat förbereda mig för det genom att köpa två shorts på Emmaus idag. byxor_linne_shorts_aEgentligen är det ett par shorts och ett par långbyxor (i lin) men byxorna ska jag sy om till shorts.

 

Manolo.se så har man under det senaste året diskuterat ”handrullade avslut” på slipsar och hur populärt det blivit. Som jag begripit det så innebär ett ”handrullade avslut” att man lämnat slipsens avslut ofodrat och med handrullade kanter. Slipsen har då inget foder alls på insidan av slipsspetsen, inte ens foder av samma tyg som slips_handrullat_avslut_aslipsen är gjord av (då kallas det ”self-tipping”).slips_self_tipping_a Innan jag läste kommentarerna i Manoloinlägget så har jag inte insett hur hett det varit med ”handrullade avslut” i vissa kretsar. Jag var tvungen att inventera min slipssamling och jag hittade faktiskt två stycken slipsar_rullat_avslut_johan_amed rullade avslut. Om de sen är sydda för hand vet jag inte men de saknar i varje fall foder på insidan av spetsen.

Idag åt jag lunch på S&M Grillsm_grill_aKlammerdamsgatan. Ett i mitt tycke lite udda namn på en restaurang, eller så är det bara mina associationer som är enkelspåriga. S&M Grill serverar mat med rötterna på Balkan och det är inte är så vanligt i Halmstad. De två gånger jag varit på Balkan (Serbien) så har jag ätit väldigt gott, därför är det kul sm_grill_tallrik_1_aatt det finns en restaurang i centrala Halmstad som serverar cevapcici, burek och annat. Jag tyckte maten var väldigt god även om restaurangmiljön var trist.

Var vänlig följ och gilla: