Under gårdagens promenader så såg Sigge och jag både stora och små djur, vissa av dem levde medan andra hade gett sig ut på den sista resan. Rådjuren stirrar verkligen på oss när vi promenerar förbi på vägen nedanför ”deras” kulle. Katten hade också stenkoll på oss medan musen/sorken/gnagaren inte längre hade koll på nåt alls. Den svarta katten kan ha varit dess baneman.Jag vet inte vad gnagaren är för sort så jag har mejlat några foton till ”Jourhavande biolog” på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm för att få klarhet i det.

 

Jag försöker jobba på med veden till nästa vinter. Vädret samarbetar inte riktigt, vi har haft mycket regn och blåst sista tiden men igår höll det upp så då var jag ute en sväng. Arbetet gick bra och det var bara ett träd som inte föll som jag ville (och det var både böjt i stammen och lutade åt fel håll). Trots att videon avslöjar min bristfälliga teknik så visar den också att jag kan få träd att falla som jag vill.

Jag har fått ner en del och planerar att lägga ett par sessioner till där innan det är dags att börja organisera utkörningen.Häromdagen skrev jag att snödropparna var på väg upp i trädgården. I morse gick Sigge och jag in i en av hagarna och kollade det ställe där vårblommorna brukar vara först (det ligger väldigt skyddat) och där var snödropparna helt uppe.Jag brukar äta min frugal lunch (3-4 morötter, 2 kokta ägg och ett paket nudlar) i soffan framför teven och den senaste veckan har Sigge hoppat upp och lagt sig jämte mig när jag ätit klart. Vi kelar en stund men efter ett tag blir han ofta busig så då får jag avbryta det hela men ibland somnar han.

Hästarna som skulle komma hit i början på mars beräknas anlända redan i helgen så idag var jag ute och kapade upp en ask som blåst omkull i den hage där de ska vara. Jag hoppas att de ska trivas där och bli kvar länge, ser verkligen fram emot att få hit dem.

Var vänlig följ och gilla: