Om ni undrar över rubriken så syftar den på ett pucko som kommenterade Mind.se:s inlägg med mig på Facebook. Kommentaren, se nedan, kommer uppenbarligen från en av foliehattarna som tror att länsstyrelsernas djurskyddshandläggare är ute efter alla djurägare. Det har man väl rätt att tro men jag tycker att det är väldigt dålig stil att försöka dra igång en sån diskussion på ett forum som så uppenbart handlar om nåt helt annat – psykisk ohälsa.Hustrun är bortrest några dagar så Sigge sover med mig på nätterna, han snarkar mer än hustrun men det kan jag leva/sova med. Äldsta sonen är också bortrest, vid lunchtid tog han tåget till Skåneland för att hälsa på sin flickvän som kommit hem från Paris under sportlovet.

 

Igår besökte jag några secondhand-butiker i Halmstad och bästa fyndet från den resan var ett par manchesterbyxor till 17-åringen. Han gillar säckiga brallor och på vintagestället (damavdelningen) hos Röda Korset fanns ett par säckiga manchesterbyxor. De passade och han gillade dem! Fast det var lite tur inblandad i att han fick dem – jag såg dem först när en kvinna tog dem från stället och gick mot provrummet. Jag såg direkt att jag var intresserad av byxorna så jag skuggade henne och när hon hängde tillbaka byxorna efter provningen så högg jag dem direkt.

 

På Röda Korset köpte jag också en tweedhatt som jag tänkte ha som sömnadsprojekt och ändra toppen på (platta till den och på så vis sänka hatten). Jag hade tänkt att klippa sönder hatten lite och sen försöka sätta ihop den på ett nytt sätt men så upptäckte jag att det stod ”Christy´s London” på etiketten inuti och det är ett alldeles för flådigt märke för att jag ska våga klippa sönder den. Jag har därför påbörjat en icke–förstörande förändringsprocess. Utöver ”Christy´s” så står det ”Skolds modehus A/B” men jag tror att det skulle stå ”Skölds modehus A/B” men i England ,där hatten är gjord och etiketten tryckt, så har de ju inte ”Ö”. Skölds modehus låg i Piteå men det slog igen 2016 efter 55 års verksamhet.Jag hur ju dokumenterat sista tidens skogsarbete på YouTube och här på bloggen. Just nu har jag fyra skogsvideosar uppe och de har oändligt många fler visningar än vad mina vanliga videosar har. Jag undrar lite över de som tittar på mina alster. Skrattar de åt mig och säger – ”Vilket stolpskott!” eller är de faktiskt intresserade av mitt sågande?Hästarna kom igår – härligt att ha dem på plats!Det var alldeles stjärnklart när jag satt ute med pipan i går kväll (klicka på fotot för att se stjärnorna). Jag njöt dock inte så mycket av natthimlen eftersom jag tittade på skidskytte på SVT-play. Sverige slog Norge och tog VM-guld efter att Norge sköt bort guldet på sista skyttet. Härligt att se!Till sist början på soluppgången i morse och Sigge på språng. Klickbara.

Var vänlig följ och gilla: