I dag har vi hämtat hem årets julgranar, det blev totalt tre stycken, en inne, en i trädgården och en liten på trappen. Som vanligt var vi hos några kompisar inåt landet och hämtade granarna. De har en del mark med en stor kraftledningsgata (”Harsprånget”) tvärs igenom och där växer det fina granar.

harspranget_3 harspranget_2

gran_hastslapjohan_selfie_granhamtning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter att vi fällt granarna så åkte vi hem till våra bekanta och fikade. När vi körde ut från kraftledningsgatan så såg vi tjäderhönor på två ställen, den ena hönan försökte gömma sig genom att stå blick stilla i vägkanten och låtsas att hon var osynlig. Hon fastnade ju på bild så riktigt osynlig var hon inte.tjaderhona_bilfonster_2

Fikat var väldigt trevligt, och ännu trevligare blev det när samtalet gled in på klockor och de började plocka fram arveklockorna ur gömmorna. Jag fick se ur från kända märken som Omega, Longines och Tissot men även ett från WASA, ett för mig okänt märke (svenskt?).

Vid 14-tiden var vi hemma igen och när vi fått i oss lite mat så slog den stora tröttheten till hos mig. Jag var tvungen att sätta mig med en kopp kaffe, en bok om klockor och med musik från iPaden i bakgrunden. Till slut hade jag samlat mig nog för att orka bära in julgranen. Årets gran är en av de snyggaste vi någonsin haft, tät, rak och bra grenvidd. Tyvärr gör fotot inte granen rättvisa.julgran_kladd_20151222

Nu när jag skriver det här (21-tiden) så känner jag att jag spänt mig under dagen, jag är redigt trött. Det hade varit skönt att stanna hemma idag men det var också väldigt trevligt att vara iväg. Jag måste ibland våga utmana mig själv och inte hela tiden begränsa min tillvaro genom att undvika allt som ligger utanför den vardagliga lunken.

Var vänlig följ och gilla: