Idag omfattade träning tio ronder på säcken och sen lite löpning. Precis när jag var klar med säcken och skulle ut och springa så började det regna.johan_dyngsur_linne_a Jag tvekade lite om jag skulle ge mig iväg eller inte, det regnade rätt intensivt men sen höll det upp lite så jag chansade på att det bara skulle bli ett stilla sommarregn och stack iväg. Jag hade fel, ganska snart så började det vräka ner och även om jag bara sprang en kort runda så var jag genomblöt när jag kom hem igen. När jag kommit ur mina blöta kläder så kunde jag dock njuta av en kopp kaffe medan jag åt jordgubbar direkt ur asken.kaffe_jordgubbar_a Livet på en pinne!

Efter en lunch bestående av gårdagens rester (pannkakor) så hade sexåringen ”datortid” och satt med iPaden. Jag passade då på att plocka fram symaskinen och ta in byxbenen på linnebyxorna som jag färgade i går. Byxbenen var ursprungligen skurna som segel, det fladdrade rejält kring benen på mig när jag provade byxorna på Emmaus. Jag smalnade därför av dem ganska rejält, jag tog in fotvidden från 24 till 21 cm. Dagens mode föreskriver ännu smalare fotvidd, 18 cm och ibland mindre än så men jag tycker att det ger för smala och tajta byxor. Håller jag fotvidden till 21 cm så blir byxorna smala men de är fortfarande vida nog att fungera med boots.johan_selfie_linne_byxor_fargade_v2a Jag är jättenöjd med hur byxorna blev, de är riktigt snygga! Ibland får jag till det, jag fick till nåt annat i samband med bilden. Är det nån som ser vad?

Efter att sexåringen haft sin datortid så gick vi ut och tränade lite på hans cykling. Han är inte särskilt cykling_lara_sig_20150718_aangelägen att lära sig cykla men idag gjorde han i varje fall ett försök. Det gick bra för honom, bäst i början, innan han riktigt fattade att han cyklade långa bitar själv. Det gäller att släppa taget om stödpinnen utan att han märker det. Då tjattrar han glatt medan han trampar på men så fort han märker att jag släppt taget så slutar han trampa, börjar han vingla och sätter sen ner fötterna.

När vi var ute så kaprifol_blommar_20150718_apassade vi på att ”cykla” bort och kolla om kaprifolen blommade. Det gjorde den.

Var vänlig följ och gilla: