I förmiddags så slog jag nog nytt personligt rekord i grenen ”Stressig avgång hemifrån” och då ansträngde jag mig ändå att komma iväg tidigt just för att det inte skulle bli stressigt. Bilen var på clavis_fasad_250service idag så jag visste att det var gå eller cykla till bussen som gällde. Det var också jullunch på CLAVIS så jag ville inte missa bussen och därmed skor_clarks_parockså lunchen.

Planen var att promenera till bussen eftersom det ger lite mer motion och jag siktade på att ge mig av vid 10-tiden, då skulle jag ha god marginal. Jag nådde nästan målet att komma iväg vid tio, fem över så skulle jag snöra på mig mina nya (secondhand) ”chukkaboots” från Clarks. När jag böjde mig ner för att dra på mig skorna så lossnade en knapp i västen. knapp_los_vastHelvete! Jag rusade till mitt syskrin (via kameran för att ta en bild till bloggen) och tog nål och tråd och sydde fast knappen utan att ta av mig västen.

När jag sen gjorde ett nytt försök att ta på skorna för att ge mig av så lossnade en knapp till – det är sant, och nej västen är inte för liten, knapparna måste vara slarvigt ditsydda (västen är ju bara nåt skräp frånharrods_marke_vast Harrods… – inköpt i KRISs secondhandbutik). Jag hann inte sy i den andra knappen så jag tog med mig nål och tråd och kastade mig upp på cykeln och trampade mot Fröllinge. Om jag kliver på bussen där så tjänar jag nån minut jämfört med om jag cyklar ner till Getinge och tarsyr_vast_staende bussen där.

Jag trampade på som en galning och när jag kom fram till Fröllinge så hade jag faktiskt flera minuter till godo. Den tiden använde jag till att sy fast den andra knappen och till att ta en självis.

johan_selfie_hatt_gron_stor

Jag hann i tid till jullunchen och det var roligt att se så mycket folk i cafét på CLAVIS. Det var första julmaten för mig i år och det är väl risk att det blir den sista också. jultallrik_clavisJag tänkte inte fixa till nån julmat när jag är ensam hemma. Jag lagar till lammfiolen som vi har i frysen och den räknar jag med ska räcka hela julhelgen.

I eftermiddags så ringde jag Ragtime i Göteborg för att kolla om det jag lämnade in i oktober var sålt. Alltihop (ett par byxor, två hattar och ett par skor) hade fått nya hem. kvitto_ragtime_20151006_aÄgarinnan vill av nån anledning köra all försäljning av kläder på kommission som en kontanthantering (med skrivna kvitton) så det betyder att jag måste upp till Göteborg efter nyår och hämta mina pengar. Resan tar ju en del av förtjänsten men den blir samtidigt en utflykt till storstaden.lantmus_3a

Jag var stressad när jag stack i väg i förmiddags men trots det så var jag inte glömsk utan fick med mig allt jag skulle. När jag kom hem idag på eftermiddagen så var jag inte stressad men glömsk. Från bussen så gick jag och hämtade bilen på verkstaden, sen åkte jag och hämtade ungarna på fritids och på vägen hem plockade vi upp cykeln i Fröllinge. Vid cykeln så tog jag fram hemmanycklarna för att kunna låsa upp den och hänga den på bilen, sen körde jag hem. Väl hemkommen så kunde jag inte hitta nycklarna till huset, inte förrän jag började tänka baklänges – ”När använde jag dem senast?”. Jag hade fram dem när jag satte cykeln på bilen och då la jag ifrån mig dem i cykelkorgen. Tack och lov så låg dem kvar där!nycklar_cykelkorg

Sista bilden får bli en som jag tog på min spegelbild när jag stod och väntade på bussen i eftermiddags.johan_reflektion_20151221

Var vänlig följ och gilla: