Hustrun har odlat i pallkragar i flera år men nu håller hon på att anlägga ett litet trädgårdsland. Hon har dock fått kämpa rejält under arbetet, det fanns en del grova rötter i backen. Nu är rötterna borta och landet avgränsat men jorden ser väldigt lätt och mager ut så det behövs nog lite gödsel och mull innan odlingen kan inledas.

 

Igår fick hustrun även kämpa med Sigge när vi var på kurs med honom. Hans bästa gren är inte att vara tillsammans med okända hundar, han tenderar att få spel då. Hustrun fick honom under kontroll och när vi kom ut på träningsplanen så skötte han sig hyfsat, han slappnade av så pass att han la sig ner (även om han kollade in omgivningen). Jag tyckte kursen var skitjobbig och det som triggade igång den känslan hos mig var en inkallningsövning som gjordes. Jag trodde inte att Sigge skulle klara den och att han istället skulle smita och rusa runt och skrämma alla andra hundar på planen (flera kurser pågick samtidigt). Hustrun och Sigge löste dock övningen så jag hade inte behövt oroa mig men det gjorde jag och oron satt sen i flera timmar.

 

Apropå Sigges bästa gren – när jag går med hundarna så brukar Betty stanna till och käka allöv på ett ställe och när Sigge ser henna käka så vill han också äta. Han hugger dock in på hela grenar och inte på löven. Under en av gårdagens promenader fick Sigge också ögonkontakt med en kviga. Han vek undan med blicken först.Jag har helt missat att berätta att maj månad för 20 år sen var en spännande tid för mig och hustrun eftersom det var då vi köpte gården. Jag hittade en gammal annons som sa att det var visning den 8:e maj 2003 och sen vidtog budgivningen. Hustrun och jag bjöd mot ett annat par och jag tror att det var vår strategi att omedelbart höja deras bud med 10 000 kronor som gjorde att vi till slut fick köpa gården. Vi hade satt ett tak på två miljoner för gården men det slumpade sig så att det var det andra paret som bjöd 2 mille men då sa vi att vi bjuder 10 000 till som vårt sista bud (det sa vi förstås inte) och på det budet fick vi gården. Kontrakt skrevs inte förrän i juni (inflyttning 1/8) eftersom vi skulle besiktiga huset och analysera brunnsvattnet men för ganska exakt 20 år sen budade vi hem gården. Det blev början på en fantastisk och periodvis fruktansvärd resa, mest fantastisk.

 

Avslutningsvis några blandade bilder. På ett av fotona ser det ut som om ett stycke drabbats av ett lokalt snöfall men det är bara nykalkat.

Var vänlig följ och gilla: