När jag promenerade med hundarna efter lunch igår så såg jag brandrök på håll. Det var slakteriet och ett stall på Mostorps gård strax norr om Getinge som brann. Det är alltid obehagligt när det brinner i stallar där det finns djur, i det här fallet så dog 29 kor som var uppstallade för slakt.

 

På förmiddagen i går så sprang jag ett lite längre pass än jag gjort på ett tag, 13,5 kilometer. Jag har strikt hållit mig till 8 kilometersrundor de senaste veckorna men nu känner jag att jag vill variera löpningen mer. Skubbandet gick bra men det var kvavt eftersom det initialt var fuktigt och lite dimmigt efter tisdagens regn (som verkligen var välbehövligt). Innan passet velade jag om jag skulle springa i t-tröja eller linne men valde det senare och det var tur för ganska snart brände solen bort dimman och det blev varmt. Som synes har jag sprungit rätt mycket i linne sista tiden, linne- och kepsbrännan börjar komma.Jag spände upp mig lite på fotot ovan för att visa alla nya muskler jag fått av vedhuggningen… Allvarligt talat är det bra träning men framförallt är det en tillfredsställande aktivitet, man ser resultatet så tydligt. Jag börjar hugga med en stor hög ohugget och en liten hög kluvet och en stund senare är förhållandena de omvända.Vid lunchtid idag kom kor och kalvar tillbaka till hagen närmast gården, den vi kallar ”Vinterhagen”. De tyckte uppenbarligen att det var ett kärt återseende för både unga och vuxna djur rejsade runt en stund.

Var vänlig följ och gilla: