Via teven så har vi de senaste dagarna gjort tidsresor tillbaka till 70- och 80-talet med ungarna, vi har sett ”Historieätarna, 70-talet” och Lars Molins ”Saxofonhallicken”. Yngsta sonen är rätt tystlåten i sina reaktioner medan 16-åringen är väldigt tydlig med vad han tycker om de årtionden som hans föräldrar var barn – han gillar de inte. När vi tittade på ”Historieätarna” så ifrågasatte han att en del av rätterna som serverades verkligen var lagliga….Igår såg vi ”Saxofonhallicken” och då hade han starka synpunkter på 80-talsfrisyrerna, det var bland annat en ung kille som hade en tidstypisk frissa som han vände sig emot (beklagar den usla bildkvalitén). Jag var tvungen att plocka fram ett av mina gamla pass och visa att jag haft en liknande. Sonen nästan grät av förtvivlan över hur pinsam jag sett ut.

 

Passet jag visade har en del intressanta stämplar, bland annat från min första resa till Irland (och de två följande, sen slutade de stämpla) samt stämplar från besök i Irak och Jordanien.Jag kämpar på med veden, har sågat upp allt nu och håller på att klyva det sista. Det blev inte alls så mycket ved som jag trodde av det jag tog ner i skogen så det var verkligen tur att hustrun insisterade på att vi skulle köpa färdigklyvd ved också. När jag högg igår så stod de här damerna och tittade på mig. Vet inte vad de tyckte om min yxteknik men jag hoppas att de var imponerade.

 

Jag har försökt komma nära backsvalorna för att fota dem när de är på väg in eller ut ur sina hålor men det går dåligt. När jag är i närheten undviker de hålorna, jag kan knäppa hyfsade bilder på dem i luften men vid hålorna är det kört. Nån som jag också bara lyckas fota på håll är den rådjursget jag ibland ser på kvällarna när jag sitter och röker pipa. Hon var där senast i går.

 

Jag hade 14-åringen med mig under eftermiddagens hundpromenad och det var praktiskt för när vi kom hem så var det en kalv på fel sida staketet. Sonen och Betty drev kalven mot den grind som jag och Sigge öppnat. Sigge höll sig faktiskt lugn under hela proceduren, tidigare under promenaden hade han skällt åt kor och jagat kajor.

 

Till sist lite blomsterprakt från trädgården.

Var vänlig följ och gilla: