Den senaste veckan har jag gått en del i vår skog med hundarna och då har vi flera gånger skrämt upp en ganska stor, brunspräcklig fågel som farit iväg som prinsessan Leia på en ”speeder bike”.

Det är hopplöst att lyckas fota fåglarna eftersom de är snabba och bara försvinner bland träden. Det här är den enda bild jag lyckats ta där det går att se nåt alls. Måste jag gissa på vad det är för fågel så gissar jag på morkulla.I går eftermiddag så använde jag symaskinen får att motverka en ångestattack. Jag är väldigt nöjd med mitt nya nässmycke, enda nackdelen är att det är i silver och inte guld. Jag trivs bättre i guld än silver, inte för att det är dyrare utan för att jag lättare kan matcha det till de färger som jag trivs bäst i (brunt, grönt och orange). Jag bad därför guldsmeden som gjorde silversmycket att räkna på vad det skulle kosta att göra ett nässmycke i guld och igår fick jag svaret – 2700 kronor. Med tanke på att guldpriset är högt just nu så är det kanske ett bra pris men för tillfället har vi inte riktigt de pengarna att lägga på lyxkonsumtion. Jag blev väldigt stressad av situationen, att vilja ha ett smycke som känns väldigt mycket jag och insikten att vi inte har råd. För att varva ner så plockade jag fram symaskinen och började länga ärmarna på den tweedkavaj jag köpte förra fredagen.

Sömnaden hade avsedd effekt och den fick mig också att börja tänka konstruktivt. Det slog mig nämligen att jag har guld som jag kan sälja/lämna i utbyte. Mitt favoritsmycke är den guldring jag brukar ha i örat och när jag köpte den för knappt tio år sen så såldes örhängena som par – jag kan alltså sälja det ena örhänget. När jag funderat lite till kom jag fram till att om det kniper så kan jag faktiskt sälja båda örhängena eftersom det går att köpa likadana fast i kirurgiskt stål eller titan för en ganska liten summa. När jag skrev den här texten så slog det mig också att jag ju hade ett guldörhänge innan jag köpte det nuvarande så jag letade rätt på det paret och nu har jag fyra guldörhängen att finansiera nässmycket med.

Jag minns inte när jag köpte det äldre paret örhängen men det nyare köpte jag 2014 och ser man på hur guldpriset förändrats sen jag köpte det så har jag nog gjort en vinst på örhänge vad det gäller själva guldvärdet.Idag har hustrun och jag gått två skogspromenader med hundarna, först i vår skog och sen i Biskopstorp. Hundarna tycker det är så mycket roligare att gå i skogen än på vägarna, även när de är kopplade. När vi kom hem från Biskopstorp så var det massvis med glador som cirklade ovanför oss. Jag fick in fler än 20 stycken på en och samma bild. Efter gladorna kommer ett par foton från Biskopstorp. Svampen är fnöskticka, d.v.s. det man gör fnöske av.Till sist lite tunnbröd…. Hustrun köpte klämmor i går och när jag packade upp dem ur kassen så noterade jag att nåt var skumt med datummärkningen, Bäst-före-dag var den 18:e december. Så länge håller nog inte brödet.

Var vänlig följ och gilla: