Tisdagens strömavbrott blev längre än vad jag tidigare bloggat om. Efter tre mörka timmar kom strömmen tillbaka på eftermiddagen men två timmar senare, precis när jag skulle börja laga kvällsmat så försvann den igen. Nu var den bara borta i 20 minuter men det visste vi inte så vi hann beställa pizza innan strömmen var åter. När jag begav mig för att hämta pizzan så passade jag på att gå via pannrummet och se hur pannan (som jag tänt när strömmen kom åter vid 17) klarat det andra strömavbrottet – den hade blivit väldigt varm och nästan gått i kok och därför inte startat igen när strömmen kom tillbaka. Den verkade dock ha klarat sig för senare under kvällen så startade den om när temperaturen i den sjönk.

I tisdags skrev jag också om att jag sett en svamp med massa flugor på sig. Jag skickade ett foto på svampen och flugorna till Jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet och fick svar med vändande post. Det var en liksvamp. Jag har sett liksvamp tidigare (och känt lukten) men de har de inte haft den gröna ”mössan” utan varit helt vita. Den här luktade inte heller så att jag kände nåt, flugor snappade dock uppenbarligen upp dofter.

Igår hörde de av sig från Anghems guld om att det justerat mitt nässmycke så jag åkte till Falkenberg och hämtade det. Den här gången hade de nästan gjort helt rätt….Innan de började göra smycket så hade de fått stiftet som smycket ska sitta på och min tanke med det var att de skulle anpassa öglorna på ”ringen” till toppen på stiftet. Det hade de inte gjort så toppen tog i ”ringen” vilket gjorde att smycket inte låg kloss mot huden. Med en mindre topp så fungerade det dock (klicka på fotot så blir det större). Jag tycker nog att det blev snyggare med den lilla toppen så misstaget spelade ingen roll. Som det är nu är det lilla smycket guldfärgat medan ringen är i silver. Jag gillar inte att blanda metaller så jag har beställt en liten silverfärgad topp.

Vid besöket i Falkenberg så bar jag bland annat min gula tweedkavaj och min grågröna väst i Donegal-tweed.Jag la ut foton på mig och det nya smycket på en piercingsida på Reddit och det mottogs väl. Nu har jag designat två nässmycken till mig, ringen och så mandalan med en pyramid på. ”En gång är ingen gång, två gånger är en vana”, jag kanske ska bli smyckesdesigner. Med mitt genomslag på Reddit så borde ju ryktet sprida sig snabbt i smyckesvärlden….. 🙂 Jag får nog ägna nästa vecka åt att ligga på soffan, käka praliner och vänta på att Cartier ska höra av sig.

Var vänlig följ och gilla: