Sen ett tag tillbaka håller e.on på och gräver ner sina luftledningar häromkring. De har fått ner de flesta i backen nu men inte driftsatt alla ännu. De har också börjat plocka ner de gamla stolparna som ledningarna hängde i. Jag tycker det är jättebra att få elledningarna nergrävda men vi har ända från dag ett sagt till e.on och deras entreprenörer att vi vill veta när de ska in på vår mark så att vi kan se till att det inte är några djur i den aktuella hagen då. Vi har också bett om information om de gör nån åverkan på våra elstaket. De senaste dagarna så har jag sett att elstolpar på grannens mark plockats ner så när jag släppte ut hästarna i morse så bestämde jag mig för att kolla läget på våra marker. Det visade sig att våra stolpar också plockats ner, även i de hagar där vi har djur, och staketet var trasigt på ett ställe (tre stolpar var knäckta och tråden provisoriskt upphängd) i den hage där vi haft hästarna den senaste veckan. Att det ska vara så svårt att säga till innan! Grejen är inte att staketet är trasigt, det kan vi laga, utan att de inte sagt till. Både hästar och får kan skada sig på trasiga stängen.

När jag gick ut i skogen i går för att röka och elda lite så fick jag sällskap av fåren, jag satt i en av skogshagarna så de var på rätt sida om staketet. Det var trevligt att ha lite sällskap och det gladde mig även att se hur de gick och betade bland träd och sly. Idag fick även hästarna gå lite i skogen och beta men när jag kom för att hämta dem när det var dags för lunchhö så fattade de snabbt galoppen och kom svischandes förbi mig mot lunchen (som de dock fick dela med fåren).Den färdigkluvna veden har levererats och jag har redan börjat att lava den. Högen att ta av är dock rejäl så det tar nog ett tag innan jag är klar och när den veden är lavad så återstår ju den från vår skog. Det känns dock som att jag har vedsituationen någorlunda under kontroll, det kommer ta lite tid men det löser sig.

Till sist en eldbild från gårdagens pipstund och en på pojkarna när de skjuter med ett granatgevär/trasig domkraft. En laddade och den andra siktade och tryckte av.

Var vänlig följ och gilla: