De senaste veckorna så har nästan alla familjens middagsmål intagits i vardagsrummet, framför teven. Det började när jag var ensam med barnen och hustrun bortrest och sen har det bara rullat på. Det kanske låter som ett slappt och osocialt sätt för en familj att äta tillsammans men jag vill faktiskt hävda motsatsen, vi umgås och pratar mer nu än vi gjorde innan. En orsak till det är att måltiden blir längre, innan så var det ofta så att så fort pojkarna ätit klart så började de skruva på sig och ville gå från bordet, även fast hustrun och jag inte ätit färdigt. De var visserligen tvungna att sitta kvar tills alla i familjen var klara med middagen men det är svårt att skapa gemenskap kring matbordet med två barn som bara vill gå i väg och leka.

Filmerna vi sett är relativt lättsmälta vuxenfilmer som hustrun och jag har trott att killarna skulle gilla och hittills har det mesta gått hem. I helgen var planen att se ”Shooting fish” men det var nåt fel med dvd:n så det gick inte att spela upp filmen. Mycket retligt!

Eftersom jag är säker på att jag rätt nyligen såg ”Shooting fish” på hyllorna i nån av de second-handbutiker i Halmstad så ägnade jag mig åt att besöka Kupan, Myrorna och Erikshjälpen medan yngsta sonen var på KomTek i eftermiddags. Tyvärr hittade jag inte filmen där men jag fick med mig lite andra grejor i stället – en väst, en samlingsskiva med Madonna och filmen ”Submarine”. Jag har aldrig hört talas om ”Submarine” innan men baksidestexten lät lovande så jag chansade lite. Efter att ha sett filmens trailer på YouTube så tror jag att den kan falla mig i smaken.

 

Var vänlig följ och gilla: