Jag har varit i Göteborg idaggothenburg_a. Det var väldigt blött, regn, regn och mera regn. Orsaken till att jag var där var att jag skulle hämta en kavaj och lite pengar på en second-hand butik. I augusti lämnade jag in lite kläder till en second-handbutik som säljer på kommission, d.v.s. de säljer mina kläder i butiken och för det får de hälften av priset. Kläderna jag sålde var fynd jag gjort på second-handbutikerna i Halmstad. Att jag ville sälja dem vidare berodde på att vissa av dem var för små för mig och för att jag ville testa och se om jag kunde få in lite pengar den vägen (finansiera mitt eget klädmissbruk).

Jag tycker jag fick ut ett rätt ok pris på kläderna.ragtime_a Jag fick dubbelt mot vad jag betalt för en kostym och tio gånger vad jag betalt för en hatt. En kavajen hade de inte lyckats sälja men den tycker jag är snygg och den passar mig. Planen var att jag skulle åka upp tillsammans med min fru när hon hade ärenden till Göteborg. Det funkade bara när jag lämnade in kläderna. Idag tog jag tåget så det innebar ju att omkostnaderna ökade lite. Jag tjänade dock lite pengar och fick två utflykter till Göteborg på köpet. Jag hade säkert fått mer betalt för kläderna om jag sålt dem på Tradera eller Blocket men jag vill inte hålla på och böka med internet och behöva skicka grejor. Får jag en utflykt och kan lämna in grejorna i en butik är jag nöjd. Jag lämnade in lite mer kläder idag så jag har en orsak att åka upp igen i februari.

Jag kollade lite olika second-handbutiker i Göteborg också. Utbudet och priserna i Halmstad är konkurrenskraftiga. Vissa butiker i Göteborg har dock ett helt annat utbud än man hittar i Halmstad men där är priserna också väldigt mycket högre än vad jag är van vid. Jag märker att jag är lite snål, jag vill inte betala så mycket för kläderna. Jag går hellre och letar och väntar på att hitta nåt bra i Halmstad. Jag gjorde dock två fynd, ett par lila hängslen och en dvd, “The Lincoln lawyer”. Jag betalade bara 10 kr för filmen och det är billigare än i Halmstad. Där kostar filmerna 20 kr utom på Myrorna där de kostar 25. Hade det inte varit så trist väder hade jag nog gått omkring och fönstershoppat lite mer men det var för blött och rått.

Jag tycke om att sitta på tåget till och från Göteborg. Det kändes lite som att jag åkte med ett syfte, på ett uppdrag. För ett tag kom jag bort från min vardag. Nu åkte jag upp för att sälja kläder privat men jag hade lika gärna kunnat åka upp för ett möte med en klient. Det syns ju inte på mig att jag är sjukskriven, jag såg likadan ut nu som när jag förr åkte i tjänsten. Fast det är inte riktigt sant, jag är mer välklädd nu än förr.

Var vänlig följ och gilla: