I och med att vi köpte vår nyare passat, a.k.a. ”Felmobilen”, så var vi ju tvungna att göra oss av med den gamla. Initialt så hade vi tänkt ta hjälp av verkstaden i Getinge för att sälja den gamla passaten, a.k.a. ”Pärlan”, men det hann bli semestertider på verkstaden innan vi städat ur bilen så för att inte behöva betala försäkring och skatt på en bil som bara står så beslöt vi att lägga ut den på Blocket. Vi hade kollat liknande bilar och sett ungefär vad de annonserades för så vi visste i vilket härad vi skulle sätta priset. När vi la ut annonsen i går morse så var vi lite oroliga att vi inte skulle få några svar alls, en för gammal bil med för många mil….. Det hade vi absolut inte behövt vara eftersom det fullkomligt vällde in svar. Hustrun var tvungen att stänga av ringsignalen på telefonen ett tag för att vi skulle få nån sorts ro här. De som ringde verkade alla vara småskaliga bilhandlare, vissa lokaliserade i Halland men många höll till förvånansvärt långt borta. Med så många intressenter så hade vi kanske kunnat spela ut dem mot varandra men vi ville bli av med bilen snabbt och fick vi bara vad vi ville ha för den så iddes vi inte vara giriga. Vi bestämde tid med den förste som ringde och han kom hit och tittade och efter lite tjafsande om priset så blev vi nöjda. Efter att ha fått betalt och gjort ägarbytet på nätet så kunde vi sen se ”Pärlan” rulla ut från gårdsplanen för sista gången.

Både hustrun och jag var helt mentalt slut efter bilaffären så det blev pizza till kvällsmat och tidigt sänggående för mig (d.v.s. vid 19-tiden). Jag behövde verkligen sova men jag var fortfarande trött vid 7-tiden i morse när jag gick upp för att vi skulle köra en sväng med Pirana. Vi försöker komma ut tidigt med henne nu när det är så varmt, både för värmens och för blinningarnas skull. Dagens tur var tämligen händelselös men i går morse stötte vi på en rådjurshind med kid. Jag hade inte den riktiga kameran med mig då så ni får hålla till godo med en suddig bild från mobilen.

Dagen som varit har även den bjudit på lite bilstress. I morse ringde hustrun Motorhalland för att fråga om varningslamporna som lyste på den nyare passaten. Hon fick inget besked direkt utan de skulle ringa upp från verkstan och än så länge har de inte gjort det. I väntan på att Motorhalland ska höra av sig går jag och oroar mig för vad de ska säga – helt förkastligt och meningslöst att oroa sig så men jag kan inte låta bli. Jag gör så för allt, stort som smått.

Idag blev jag klar med första delen av källarprojektet – betonggolvet är uppknackat, nu återstår ”bara” att gräva ut schaktet för att få rätt fall. Jag är dock skeptiskt till om det går, nånstans måste det nog tyvärr till en pump.

Allra sist en bild på Bosse – min idol och löpmentor! En gång i tiden fick han mig att börja springa men till skillnad från mig har han aldrig ställt löparskorna på hyllan. I helgen som gick sprang han, 76 år gammal, 141,4 km på 24 timmar (353 varv på en 400-meters bana). Mycket imponerande Bosse!

Var vänlig följ och gilla: