Idag kan jag berätta att jag inte gått på pumpen! Alla dagar när man inte gör det är bra dagar, eller hur? Dagens specifika pump sitter i pannrummet och pumpar varmt vatten från våra ackumulatortankar där till tanken i huset.

I förmiddags tände jag i pannan för första gången den här säsongen och allt gick bra tills jag märkte att temperaturen i pannan och tankarna i pannrummet steg lite väl häftigt, precis som att all värme koncentrerades i pannrummet och inte pumpades in till huset. Jag gick in och kollade och upptäckte då att temperaturen i ackumulatortanken i källaren var väldigt mycket lägre än i tankarna i pannrummet och så borde det inte vara. Slutsatsen var att pumpen i pannrummet inte gjorde sitt jobb. Vi har tidigare haft problem med att pumparna kärvar när vi drar igång systemet efter att det stått stilla över sommaren och då har vi haft ut en rörmokare som fått igång pumpen igen. Det har inte varit några komplicerade reparationer som krävts utan rörmokaren har bara lossat en skruv, pillat lite på en ventil med en skruvmejsel och sen har det funkat.

Jag har som sagt sett det göras flera gånger och när pumpen inte gick igång idag så gav jag mig på att göra det själv. Till min stora förvåning så hjälpte det! Det satte guldkant på dagen.

Idag har jag också hämtat hem den andra, och sista, omgången äppelmust. Jag körde sju backar med äpplen till musteriet i onsdags och idag kunde jag hämta hem nio stycken 3-liters bag-in-box. Årets mustskörd slutade därför på totalt 17 boxar.

Var vänlig följ och gilla: