Närmare att bada än så här kommer jag nog inte i år, vid vattnet på stranden i Särdal.Hustrun såg till att vi åkte dit i går kväll (15-åringen var inte med, han hängde med kompisar) och fikade. Hon och yngsta sonen tog även ett dopp men jag höll mig på land, det lockar inte alls att ge mig ut i vattnet. Jag har inte alltid varit en badkruka men de senaste fem åren har jag helt tappat lusten att bada. När ungarna var små så badade jag med dem på Simba i Getinge men efter det så har jag knappt doppat mig.

Fördelen med att inte bada är att jag har möjlighet att fota de som badar (se nedan – klickbara foton), och annat (t.ex. måsar och en törnskata – på långt håll). Även om jag inte deltog fullt ut i utflykten så är jag glad att hustrun såg till att den blev av. Skulle hon inte ta tag i saker så skulle inget hända här, vi skulle alla lalla på i en tröstlös grå vardag. När vi kom hem från Särdal så blev Betty hysteriskt glad! Hon for som ett jehu runt oss och var för snabb för kameran (i kvällsljuset). Hon avslutade sitt glädjespringande med att hoppa efter sin knut, hennes favoritleksak.Efter Bettys rusningar så var hon trött så när hon lite senare höll mig sällskap medan jag satt med pipan så sov hon mest. Så lättklädd som jag var vid piprökningen igår är jag sällan när det är pipdags men i går var det alldeles lagom. Det har varit för varmt för att göra nåt utomhus (utom att springa……) idag så i förmiddags gav jag mig på att försöka lappa mina tajts som gått sönder i grenen. Jag var lite osäker på om jag skulle klara av att sy i lycra men till min förvåning gick det jättebra – ända till jag upptäckte att jag sytt ihop ena benet..… Till slut fick jag ordning på det.

Som jag antydde ovan så sprang jag lite idag med. Det var några grader varmare idag än igår och de graderna kändes faktiskt så jag fick korta ner passet lite jämfört med igår. Det var ingen värmekollaps på gång men jag tyckte att det var onödigt att pressa mig, särskilt som jag skulle köra lite motionscykel efter löpningen. Jag sprang i de lappade tajtsen och de kändes bra, inget skav.

Var vänlig följ och gilla: