Tendensen att jag kombinerar lediga dagar med dåliga dagar fortsätter tyvärr. I dag har jag varit väldigt trött och nedstämd, vilket gjort att jag inte förmått göra det jag tänkt, vilket i sin tur lett till att jag mått ännu sämre….

Dagens dåliga mående kan jag spåra till det flyktingpolitiska utspel SD gjorde i går. sd_slopa_bidrag_aNär jag i går kväll läste om hur de vill dra in ersättningar, bidrag och vård från alla som inte är svenska medborgare men bor i Sverige (oberoende av om man har uppehållstillstånd eller inte) så fick jag en kraftig ångestattack. Den reaktionen blev inte svagare när jag förstod att mitt gamla parti, Centern, är inne på liknande tankegångar. Jag blir mörkrädd av det håll Sverige (och resten av västvärlden också verkar det som) är på väg. Vad har hänt med vår människosyn, nu handlar det bara om att bygga ett samhälle baserat på ett kortsiktigt ”vi och dom”-tänkande. Jag känner mig oerhört frustrerad och maktlös eftersom jag skulle vilja engagera mig men inte orkar.

Ångesten gjorde att jag inte kunde somna så det blev en sen kväll som jag känner av idag. Jag kommer i helt fel fas de dagar jag inte orkar upp tidigt och gör saker på morgonen. De dagarna blir sega, inaktiva stangselstolpar_i_faltoch fulla av trötthet och dåligt samvete för det som inte blev gjort.

Generellt så har jag märkt att jag behövt sova mer de senaste veckorna. Även om jag lägger mig i tid för att orka upp 04.30-05.00 så måste jag nästan alltid ställa fram klockan och sova lite till innan jag lyckas ta mig upp ur sängen.rodceder

Jag fick i varje fall lite gjort i dag, satte några stängselstolpar och släpade lite ris. Sen inledde jag också en kampanj mot mal och pälsängrar i min klädkammare. Jag har, så vitt jag vet, inte drabbats av dem men jag är orolig att göra det så jag har köpt rödceder som avger en lukt som ohyran inte tål. Jag ska hänga ringarna på galgar men även lägga några på golvet. Ytterligare ett sätt att minska risken sjosattningför ohyra vore att städa klädkammaren ordentligt. Jag ska ge mig på det men det är ett stort projekt som måste sjösättas en dag när jag är i riktigt bra form.

För att återkoppla till min ångestattack i går och SD:s och Centerns irrläror så har ju regeringen budget_migration_apresenterat vårbudgeten och det har slagits upp stort att det avsätts mer pengar till migrationsfrågor än till försvaret. För mig är det helt logiskt eftersom de akuta problem och utmaningar Sverige står inför inte är av militär art utan till stor del handlar om migrations- och flyktingfrågor (och miljön). Jag är också övertygad om att om vi hanterar dem fel eller satsar för lite resurser på dem så kommer de att återkomma i en ännu mycket större omfattning.

 

Jag kan inte låta bli att fotografera fåglar, idag blev det gråsparvar hos hönsen, höns i rabatten, en sädesärla på fårhustaket och en fiskmås från i går får också vara med. Den bilden knäppte jag på ren reflex när jag märkte att det var nåt lite större som flög över gårdsplanen.grasparvar_honshushons_tradgard_paskliljorsadesarla_tak_farhusfiskmas_over_gardsplan

Var vänlig följ och gilla: