Idag vaknade Underlund till en kompakt dimma, det var rena ärtsoppan utanför fönstren men solen smälte ganska snabbt bort den. Igår var det också dimmigt men då var det bara på håll, dimman kom inte närmare än Rävinge kyrka, knappt 1,5 kilometer bort.

Den senaste tiden så har jag tittat/lyssnat på mycket stå-upp på YouTube. Huvudsakligen med irländska ståuppare som Dylan Moran, Aisling Bea, Dave Nihil, Tommy Tiernan, Jarlath Regan och Deirdre O´Kane men stundtals har brittiska Sarah Millican stått för underhållningen. Irländarna driver gärna med Cork, både för dess dialekt men också för att det är en sån håla. Grevskapet Cork är ju mitt ”hem” på Irland så även om staden Cork är ganska deprimerande så tycker jag bra om den, det hindrar mig dock inte från att skratta åt skämten. Mest spridd på YouTube är nog Tommy Tiernans drift med Cork men jag upptäckte också att Dylan Moran inlett en av sina shower i Galway (en av Irlands trevligaste städer även om den exploaterats de senaste decennierna) med att håna Cork. Jag hittade bara skämtet i en inspelning av hela föreställningen så jag gjorde ett klipp med bara det och la ut på min egen kanal. Till sist bjuder jag på knappt fem minuter med en blandad kompott av irländska komiker.

Hustrun har planer för en uteplats i trädgården och de innebär att en del små träd och buskar måste röjas bort. I ett av träden (en stor fläder) finns ett stort skatbo så det trädet måste ner innan skatorna börjar häcka. Jag har varit på väg att fälla trädet i flera veckor nu men i går eftermiddag så kom jag äntligen till skott och plockade fram motorsågen. Som synes så tog jag ner alla träd och buskar som växte där. Motorsågskedjan var dock väldigt slö så jag måste byta den innan jag sågar upp det fällda till ved. Förhoppningsvis förmår jag göra det relativt snart.

När Betty och jag promenerade i morse så blev vi ståendes en lång stund utanför en av grannarna eftersom Betty fick syn på en katt. I Bettys värld verkar katter vara magiska varelser för hon är oerhört fascinerad av dem. Den här katten spanade in oss en stund innan den obesvärad gick vidare. Under promenaden såg vi också ett ganska färskt lamm (inte alls lika spännande som katten tyckte Betty) och en isig stubbe.

Var vänlig följ och gilla: