Idag flyttade båda hästarna. De som ska ta föl efter Tora hämtade henne vid 14-tiden och när då gett sig av så körde hustrun och jag upp Hia till hans nya stall utanför Varberg. Det är tomt utan häst i stallet och jag är lite orolig att frånvaron av de rutiner hästarna gett mig ska få mig att må sämre. Jag har dock fortfarande Betty och träningen så förhoppningsvis ska det gå bra.

Hustrun och jag passade på att köra ordentligt med båda hästarna i helgen (Tora framför vagnen och Hia i ett snöre bakefter) och det var jättetrevligt. Igår blev det lite spännande för vi fick närkontakt med en traktor som plöjde men båda hästarna höll sig lugna. När vi släppte ut Hia och Tora i hagen efter turen så drack Tora först ordentligt och sen flemade hon som bara attan. Hon har inte världens vackraste ”leende”, Hia såg lite mer nedstämd ut.När vi gjorde oss i ordning för att köra idag så tog jag några vardagskort från vår hästhantering. Det är nåt jag inte brukar fota men utan det så blir det ingen körning. Jag fotade också Hia när han både bajsade och åt! Även om han är valack (d.v.s. kastrerad) så har han lite hingstbeteende i sig. Han bajsar till exempel alltid på samma ställe i boxen. Han har valt stället med omsorg för det är precis lagom långt för att han ska kunna stå och äta och bajsa samtidigt. Ett annat beteende han har, som dock är ras- och inte könsspecifikt, är att han ALLTID försöker äta gräs. När vi jag tog ut honom inför förmiddagens tur så var det mulen i backen direkt.

Till sist några blandade bilder från dagen.

Var vänlig följ och gilla: