De senaste dagarna har jag flera kvällar gått och lagt mig vid 19-tiden och sen sovit tolv timmar utan problem (vaknat av väckarklockan så jag hade kunnat sova mer). Det som orsakat den extrema tröttheten är olika stresspåslag – i söndags var det bilförsäljningen, i onsdags strulet med Motorhalland och i går var det ett besked om att tobaken jag beställde i mitten på juni fastnat i tullen. Mitt paket hade tydligen väckt tullens intresse för ett tag sen, brevet jag fick var en påminnelse om att jag inte svarat på deras första brev (som jag inte fått). Att fastna i tullen är en risk man tar om man beställer tobak från utlandet men min erfarenhet, som jag tror jag delar med de flesta av mina pipbekanta, är att risken att torska är ganska liten.

Först tänkte jag låta paketet gå i retur och antingen få pengarna tillbaka eller chansa och betala portot på nytt och få tobaken skickad till mig igen. Jag velade en hel del fram och tillbaka men landade till slut i att jag vill ha tobaken förr snarare än senare och bestämde mig därför för att skicka in den information som tullen efterfrågade för att kunna slå fast vilken avgift jag ska betala. Fast innan jag gjorde det så ringde jag tullen och kollade att paketet låg kvar eftersom de satt 2019-07-26 som sista svarsdatum. Paketet låg kvar, de får tydligen väldigt mycket paket nu och ligger långt efter i hanteringen av dem.

Vi har nästa inte varit iväg hemifrån den här semestern, om man inte räknar att köra fram och tillbaka till Motorhalland, men vi tänkte försöka oss på en dagsutflykt i morgon. Som vanligt var det hustrun som kläckte idén att vi skulle åka nånstans men för en gångs skull orkade jag engagera mig i vart vi skulle bege oss. Mitt förslag, som antogs, var att åka runt lite i Hylte kommun. Det är tassemarker som vi sällan besöker men jag tror att det kan vara fint där så här års. Planen är att titta på ett vattenfallet utanför Torup för att sen köra via Femsjö på vår väg till Tiraholms fisk vid sjön Bolmen. Efter att ha lunchat i Tiraholm tänkte vi ta färjan ut till Bolmsö och se vad där finns.Nu har vi vår passat hemma igen, hämtade den efter lunch. Det som fattades bilen var en ABS-sensor och att vi betalade Motorhalland 2500 kronor. Hoppas verkligen att bilskrället går felfritt framöver.

Var vänlig följ och gilla: