Idag var eftermiddagen riktigt jobbig. Jag vet inte riktigt vad det var som hände men plötsligt var det nattsvart. Det var som om jag sugits in i ett svart hål.svart_hal När det blir så känns det som om tankarna som far genom huvudet är ett koncentrat av alla de negativa känslor som alltid flyter omkring i bakhuvudet, även när det känns ganska bra.

Det går bra på praktiken, bloggandet går bra, jag börjar komma i form igen, jag fungerar hyfsat hemma. Ändå känns det som om tillvaron är på väg åt fel håll. Det är för mycket skuld, för mycket dåligt samvete. De sakerna lättar inte, det är nästan som om de ökar när det går bättre för mig. Bakom varje leende, varje skratt och varje framsteg finns det ett dåligt samvete, en känsla av skuld. Det är som om det enda jag har rätt till är att må dåligt. Jag vet inte var det kommer ifrån, vad jag gjort för att förtjäna det.

De enda tillfällen jag känner mig ”hemma” eller trygg är när jag dömer mig, ”slår” på mig själv. Ibland har jag gjort det fysiskt, med trasiga flaskor eller rakblad men det känns ändå som om det är ett mindre problem än när jag slår på mig själv mentalt. De fysiska handlingarna har en början och ett slut, den psykiska misshandeln pågår jämnt.

Sen jag började blogga är det flera som sagt att jag är duktig på att skriva. Det är inget jämfört med hur bra jag är på att döma mig själv. Ge mig en sak att var stolt över och jag kan ge dig nåt jag borde känna skuld för.

Det är tur att jag inte är i Varberg nu, ensam på ett hotellrum. Eller så hade det känts annorlunda då. Jag vet inte. Jag vet bara att jag vill dra ett täcke över huvudet.tacket_over_huvudet_2_a

Var vänlig följ och gilla: