Inga svarta hål, jag mår lite bättre. Min plan att bara ta det lugnt och inte göra nåt höll inte riktigt idag. Jag blev tvungen att göra några ärenden och sen träffade jag min terapeut i eftermiddags också. När jag håller igång, träffar människor, så håller sig de riktigt svarta tankarna borta (oftast).

En person i min närhet har drabbats av familjeproblem. Jag märker hur snabbt jag ”sugs in” i saker, händelser. Tankarna på att jag ska hjälpa till kommer direkt. Kan jag åka dit och hjälpa till? Vem ska jag ringa för att ordna det här? Det bästa jag kan göra är nog bara att finnas där och prata med personen som har det tufft. Lite jobbigt blev det eftersom minnesbilder från mitt förflutna dök upp. Saker jag gjort som kanske var nödvändiga men som var väldigt jobbiga att göra.

För att bryta av från mina och andras problem så bestämde jag mig för att ha min dubbelknäppta kostym för första gången idag.dubbelknappt_2_a Jag har varit skeptisk mot dubbelknäppta kostymer väldigt länge. För ett tag sen fyndade jag dock en på Myrorna. Den var för stor men nu är den ändrad och bärbar. Min fru tycker det ser ut som en ”gangsterkostym”. Jag tycker den ser bra ut men jag kanske inte har min mest ”gangstriga” fedora till just den kostymen.selfie_fedora_a

Jag är förvånad över hur bra det kändes att ha dubbelknäppt. Jag trodde det skulle kännas mycket mer formellt än det gjorde. Visst, man kan inte beskriva mig som ”ledigt” klädd men känslan jag hade var inte stel och formell utan ganska positiv och offensiv. Jag kommer nog ha den en del men jag väntar nog till hösten. Det är ju ingen vårkostym precis.

Eftersom jag var lite osäker på hur det skulle kännas att ha dubbelknäppt så tog jag en skjorta med en färg jag trivs i, lila. Jag vet inte vad färgläran säger men jag känner mig oftast trygg och säker i mina lila skjortor och slipsar. Vissa färger kan jag känna mig lite ”utsatt” i. Rött är en färg som jag tycker jättemycket om men som jag inte alltid har självförtroendet att ha på mig. Mina röda skjortor hänger därför oftast oanvända. Jag tänker att jag ska ge bort dem för att få plats med andra skjortor men de är ju så snygga. Jag vet att med rätt självförtroende så kan jag uträtta storverk i en röd skjorta!rod_skjorta_a

Var vänlig följ och gilla: