Hustrun och 14-åringen är hemma nu och det är så skönt att ha dem här igen. Gårdagen ägnades åt att inte göra så mycket, för min del blev det lek med instagraminlägg, löpning och hundpromenader. Hustrun gick med på eftermiddagspromenaden (även idag) och hon kampade lite med Sigge, oklart vem som är fysiskt starkare.På kvällen lagade jag maten, snabbt och enkelt=chili con carne, som vi inmundigade framför teven medan vi tittade på första avsnittet av årets ”På spåret”.

 

Apropå instagraminlägget jag nämnde så är det väldigt mycket sånt just nu, är väldigt fokuserad på det eftersom jag tycker det är så kul. Det är en sån typisk Johan-grej att jag blir helt uppslukad av ett nytt intresse, om sex månader så kanske det klingar av och slocknar – eller inte. Förra veckan såg jag en bra film, ”Adaptation” som i en bisats kommenterade den typen av beteende och personlighetstyp med att det är en sorts flykt från verkligheten. Man engagerar sig helhjärtat i nåt litet och det stänger ute en jobbig värld. Jag har aldrig tänkt i de banorna innan men det kanske ligger nåt i det.

 

Vad det gäller själva filmen så tyckte jag det var jättebra, lite speciell och inte för alls men jag gillade den. Till och med Nicolas Cage var bra och honom har jag inte gillat på åratal. Han var bra i Coen-brödernas ”Arizona Junior” i slutet på 80-talet men efter det har han varit kass de gånger jag sett honom.

När jag satt ute med pipan i fredagskväll så hörde jag plötsligt en kattuggla hoa, de brukar inte låta höra av sig förrän på vårvintern. För att vara säker på att det var just en kattuggla så spelade jag in ljudet och skickade till en bekant som är ornitolog och han bekräftade min identifiering, samt att det var fel årstid att hoa på. Fotot på videon nedan har jag snott på nätet men inspelningen är min. Ljudet är ganska svagt så ni får nog dra upp volymen om ni ska lyssna.

Betty löper för tillfället och under löpet så blir hon mycket mer framfusig mot Sigge, luktar på honom mer, tar initiativ till lek och ibland försöker hon även sätta på honom. När jag skulle gå med hundarna i morse så var Betty leksugen så hon och Sigge snurrade runt ett tag på gårdsplanen, Sigge kopplad och Betty lös men med kopplet på sig.Betty ska opereras i morgon så ikväll fick hon duscha, för att försöka få henne torr så plockade hustrun fram fönen. Jag är verkligen inte helt lugn inför morgondagen.

Var vänlig följ och gilla: