De vardagar som jag är hemma så brukar jag ofta byta om, d.v.s. kläjohan_rutigt_x_2_helfigur johan_rutigt_x_2_huvudupp mig lite, innan jag hämtar barnen på fritids. Förutom att jag gillar att kliva i min ”klädrustning” när jag åker hemifrån så är de korta vändorna till fritids ett bra tillfälle att testa olika utstyrslar. I går provade jag t.ex. att kombinera olika rutiga mönster och att blanda rött, grått, blått, brunt och beige (nöjd med resultatet).

När pojkarna och jag körde in på gårdsplanen så såg det ut som det snöade av alla blomblad vinden rev ner från kastanjerna. Jag var tvungen att gå in och hämta kameran för att försöka föreviga det snöfall nästa vindpust rev ner. Det ser dock inte lika maffigt ut på bild som i verkligheten.kastanj_snofallJag går ju oftast upp tidigt (typ fem) för att få nån ensam timme innan familjen vaknar. Nackdelen med det beteendet är att jag blir trött tidigt och att det inte blir så många kvällar där jag och hustrun sittersista_natten_med_ganget uppe. I går tänkte jag dock att jag skulle hålla mig vaken så att hon och jag kunde se ”Sista natten med gänget”. Jag köpte den på DVD i veckan och jag har inte sett den sen gymnasiet och jag skulle tycka det var kul att se den igen. Under den sena eftermiddagen så kom dock oron krypande och framåt kvällen så ville jag bara lägga mig så fort ungarna kommit i säng. Det blir tyvärr ofta så att jag planerar att vara uppe men mitt mående nöter ner min vilja att genomföra det.

Jag försökte fota fallande blomblad igen, med samma klena resultat som igår men medan jag väntade på blad att falla så hörde jag att kajorna skränade väldigt i skogen bakom fårhuset. När jag gick och tittade efter vad de skrek på så såg jag att det pågick en luftstrid ovanför skogen – en glada mot ett helt gäng med kajor. Det slutade med att gladan lämnade området, men inte utan att en kaja följde efter för att se att gladan verkligen stack.glada_kajor_1glada_kajor_2glada_kajor_3Idag har hustrun och ungarna börjat första strykningen av magasingavelns nya panel. strykning_panel_naraByggaren har lagt upp brädorna i en lada en bit härifrån så det är lättarbetat och vi slipper slabbandet med färg här hemma. Medan de målade så passade jag på att klippa gräset, efter att jag tagit dagens fotopromenad och slagit lite på säcken.grasmatta_20160521Delar av dagens fotograferande presenteras nedan, jag är riktigt nöjd med bilderna på bina. Jag tänkte att jag fotograferade getingar men hustrun påpekade att det nog var fråga om bin.spruta_vinge_naraspruta_bakifran

geting_flyger_blomma_1geting_flyger_blomma_2geting_flyger_blomma_4geting_pa_blomma_20160521

Var vänlig följ och gilla: