Gårdagens surf på positiva och glada känslor fick ett abrupt slut idag när jag på praktiken fick frågan excel_kalkylblad_aom jag kunde ordna en sak. Det rörde sig om att göra några ändringar i ett Exceldokument som jag lagt upp. Även om jag hellre sagt nej än ja så kände jag att jag inte kunde med att neka. Det hade dessutom inte behövt vara ett problem att jag tog på mig lite till att göra, keep_calm_dont_rushproblemet uppstod när jag fick nån slags tvångstankar om att ändringarna skulle göras på studs, omedelbart. Jag hade samma problem när jag jobbade, allt som dök upp var alltid jätteviktigt och måste göras SKYNDSAMT, även när så inte var fallet. Fast egentligen var, och är, det kanske så att allt alltid är jätteviktigt och måste göras SKYNDSAMT…..

Gårdagen lever dock vidare genom två olika ”projekt” som jag dragit i gång. Det ena gäller skorna jag köpte på Kupan. Jag mejlade foton på skorna till en kvinna på ett church_shoe_insideskomuseum i Northampton (hon har den imponerande titeln ”Shoe Resources Officer”) och frågade om hon trodde att det är Church´s eller inte. Jag passade även på att fråga om hon kunde datera skorna utifrån siffrorna i dem. Hon har redan svarat att hon tror att det är skor från Church´s men för att vara säker och för att få en datering så måste jag kontakta Church´s eget arkiv. Jag har inte hunnit mejla dem vaska_harristweedännu men jag ska göra det.

Det andra projektet handlar om en väska som jag såg i en secondhandbutik i Göteborg. Där hade man sytt väskor av kavajer i Harristweed och jag tyckte de var både snygga och kavaj_tweed_ugo_ristafräcka – tyvärr också dyra. När de idag hade rea på rean på Kupan i Halmstad så passade jag därför på att köpa en tweedkavaj för fem kronor för att prova att göra min egen ugo_rista_loggaväska. Det är visserligen inte Harristweed utan en italiensk sådan från det nu nedlagda Biellaväveriet Ugo Rista. Jag återkommer med besked om hur arbetet fortskrider.

Mitt naturfotograferande fortsätter. När jag i morse gick ut för att fodra hästar och får så var fullmånen jättefin. Det blev ett par bra bilder tycker jag.mane_fr_tradgard_1mane_fr_tradgard_2

Glad Påsk!

paskagg_getting_hard

Var vänlig följ och gilla: