kastanjer_blommar_gardsplan_20160520Så här års är naturen fantastisk, allt grönskar och är vackert. Det mest vårliga, eller försomriga, just nu är dock inte ett synintryck utan ett ljudintryck – att stå under nån av vårakastanj_blomma_narakastanjer och höra insekterna surra bland blommorna. Det är ett fantastiskt ljud som verkligen är terapeutiskt. Jag har försökt spela in det flera gånger utan att lyckas men så i går kväll så fick jag till en ok inspelning genom att filma en humla på en kastanjeblomma. Ljudet i filmen är visserligen huvudsakligen från den enda humlan men ljud och bild ger ändå en bra uppfattning av hur det är att stå under kastanjen och njuta.

I morse så kunde jag konstatera att det på två ruvande hönor blev tre kycklingar. kycklingar_narbildDet är ett ägg kvar i redet men jag tror inte att det blir nåt med det eftersom kycklingarna och hönorna är nere på golvet nu.kycklingar_hona_golvet Utöver att fota kycklingarna så försökte jag mig i morse också på att fota svalor och humlor inne i stallet. Det är svårt att hinna med att få fokus på rörliga motiv när man kommer nära. Jag tog säkert tjugo bilder på svalorna och det var en som blev skarp, med humlan gick det inte bättre.

svalor_logvagg_inne

 

 

 

 

 

humla_flyger_golv_stallet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter de misslyckade försöken att fota svalor och humlor så gick jag och kameran på en promenad. På ungefär samma plats där jag mötte två änder för två veckor sen mötte jag änder igen. Idag flög de väldigt synkroniserat. De ser väldigt mörka ut på fotona men jag tror att det är vanliga gräsänder.andar_flyger_synkatandar_flyger_synkat_2Strax efter att jag fotat änderna så fick jag syn på ett djur – ser ni vad det är för nåt? Svaret kommer sist i inlägget.ser_ni_haren_1På terapin i går så pratade vi om att jag behöver träna mig på att improvisera, att anpassa mig, t.ex. att inte envist hålla fast vid vad jag planerat att göra en dag om det dyker upp nåt oförutsett. I dagsläget så försöker jag oftast göra det jag planerat OCH det oförutsedda vilket resulterar i stress och skuldkänslor när jag inte hinner med allt jag tänkt göra.

I dag fick jag en möjlighet att öva på att improvisera – min planerade gräsklippning regnade bort. När johan_liejag insåg det så inställde sig frågan ”Vad göra med den extratiden?” ”Göra nåt annat nyttigt eller passa på att njuta av två timmar då jag latar mig, läser en bok eller ser på film?” Tyvärr så blev det varken eller, jag gjorde inget och hade dåligt samvete för det. När jag gick ut efter lunch så hade jag inte kraft att ta tag i nåt, dagens arbetsinsats stannade vid att jag fyllde på vatten åt fåren och slog ett par slag med lien mot några brännässlor.

Jag hade med mig kameran ut på eftermiddagen men jag hittade inga spännande motiv, på väg in igen så fick jag dock för mig att jag skulle fota ett fallande blomblad. Marken under blomblad_markenäppelträden börjar se snötäckt. Efter en stunds väntan på lämpliga vindpustar så knäppte jag av en serie bilden. När jag kom in och tittade på dem i datorn så insåg jag att det är svårt att se ett fallande vitt blomblad mot en bakgrund av vita blomblad på marken. Jag hittade dock en bild där man ser att jag fotat ett fallande blad men där fick jag tyvärr inte skärpan på rätt ställe.blomblad_faller_luften

Panelbytet på magasinet börjar närma sig skarpt läge, idag var byggarna här och lämnade byggställningarna.byggstallning_liggande

ser_ni_haren_2

Var vänlig följ och gilla: