Sen i mitten av november har vädret (kallt och/eller blåsigt) gjort att jag suttit i pannrummet med kvällspipan. I går var dock vädret både milt och vindstilla så jag plockade fram stol och bord och satt ute och rökte på kvällen. Det är helt klart mycket trevligare än att sitta i pannrummet, inte bekvämare men trevligare.

När jag satt där och puffade så hörde jag kattugglorna hoa, ett tydligt vårtecken!

Jag tycker att det är fantastiskt skönt att våren gör framryckningar, mest positivt är att ljuset återvänder men fågelkvitter och blommor är också härliga saker.

Nu när jag är förkyld så har jag sett en massa film. Reddit fick mig till exempel att se ”Hot Fuzz” och den sista Indiana Jones-filmen. Orsaken till det var att jag lagt ut ett foto på mig där jag har kavaj, väst och tweedhatt. Det var flera stycken på Reddit som kommenterade att jag såg ut som Indiana Joness pappa (spelad av Sean Connery) och en figur i ”Hot Fuzz” så jag såg filmerna för att se om det stämde. Det tyckte jag nog att det gjorde. Att bli jämförd med Sean Connery är alltid smickrande. 🙂En del av Indiana Jones-filmen såg jag tillsammans med pojkarna. Äldste sonen berättade då att han fortfarande minns första gången han såg Harrison Ford svinga sin piska och leta gömda skatter. Det var tydligen när han och jag var ensamma hemma och vi köpte pizza som vi åt medan vi tittade på filmen. Han hävdade att han åt kebabpizza. Jag tolkar det starka minnet som att det var en positiv upplevelse för honom.

Jag minns fortfarande en del filmupplevelser sen jag var liten. Bröderna Lejonhjärta smet jag iväg och såg trots att pappa sagt att jag inte fick (jag berättade det efteråt). Jag såg Kramer mot Kramer på bion i Vagnhärad 1979/80 nån gång. Pappa ville att jag skulle se den för att bättre förstå hans och mammas skilsmässa. Den film jag såg som barn som jag dock minns bäst är ET. Vi såg den i Stockholm nånstans och det var svårt att få biljetter men till slut fick min syster och jag varsin (tror vi satt åtskilda). Pappa och hans flickvän fick inga biljetter så de såg nåt annat och jag är tämligen säker på att det var ”Döda män klär inte i rutigt”. Fråga mig inte varför jag minns det men jag är nästan helt säker på att det var den de såg. Enligt Wikipedia så hade båda filmerna premiär 1982 vilket stödjer min minnesbild.

Var vänlig följ och gilla: