PMU Halmstad – trevlig butik men underkänd

Igår hade jag några ärenden inne i Halmstad och då passade jag på att besöka second handbutiker, Kupan, Erikshjälpen och nyöppnade PMU. Det blev inte särskilt mycket handlat, bara en reflexväst till löpningen. Jag har redan reflexvästar men gårdagens fynd sitter mycket bättre eftersom det är en riktig väst med dragkedja. Jag kommer också kunna ha den som ett övergångsplagg i vår när det börjar bli lite för varmt för jacka.

Jag var nyfiken på Pingstkyrkans nya second hand-butik, PMU, och blev både imponerad och besviken. Butiken var trevlig och de hade lyckats ge en stor lokal en mysig känsla men de har färgsorterat kläderna! Hur jävla hopplöst är inte det? Skjortor, t-tröjor, kavajer och rockar hängde blandade och det enda som förenade var att de hade någorlunda samma färg. Det finns kanske de som ser fördelar med att hänga kläder så men i min värld är det korkat och FEL! Det blir hopplöst att få en överblick och skitsvårt att leta efter en specifik typ av plagg, t.ex. skjortor eller kavajer. Jag kommer säkert att besöka PMU igen men det lär dröja, färgsortering ska inte uppmuntras! Klädmässigt borde jag under gårdagens besök på PMU hängt på deras bruna avdelning. Det enda som bröt av var hatten och stövlarna.Jag köpte inget på Erikshjälpen men besöket bjöd på ett nostalgipåslag. De hade nämligen ett par gamla skidor med kabelbindning och jag hade ett precis likadant par när jag var liten, rödvita Edsbyn. På den tiden var det snö varje vinter (i varje fall i Sörmland) och jag och mina kompisar åkte mycket skidor, mest miniskidor (nostalgiköpte ett par för några år sen) nerför men även en del på längden.

Dagens löppass blev karaktärsdanande eftersom det både regnade och blåste, det måste ha kommit mer regn än de 1,3 mm SMHI angav i sin prognos. Trots att jag var både blöt och kall så travade jag på och sprang de 16 kilometer som var dagens beting. Vädret till trots gick löpningen bra och det blev faktiskt en av mina snabbaste 16 kilometersrundor sen jag började springa igen.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/pmu-halmstad-trevlig-butik-men-underkand/
Twitter
INSTAGRAM