Gårdagens tur runt i Hylte kommun med omnejd började i dur men slutade i moll. Vårt första stopp, där vi även åt medhavd fika, var Bosgårdsfallet i Torup och det uppskattade vi alla. Fallet var fint och vi gick en kort sväng i omgivningarna och fikade sen. Det var en väldig brant upp till vårt fikabord men jag hade bra draghjälp av Betty.Efter Bosgårdsfallet så körde vi genom Rydöbruk och Femsjö på vår väg till Tiraholms fisk utanför Unnaryd. Vi prickade vår ankomst till Tiraholm precis, när vi kom hade de gott om plats i restaurangen men när vi ätit klart var där knökat. Jag beställde fish ´n´chips på lake, inte för att jag tycker att lake är den godaste av fiskar utan för att jag har barndomsminnen från lakfiske med farfar. Jag tillbringade några månader i Finland en vinter när jag var i femårsåldern och jag kommer fortfarande ihåg hur spännande det var att få följa med farfar och fiska lake på isen. Vi pimplade inte utan farfar hade lagt nät under isen som vi vittjade. Jag har inga foton från isfisket men jag har ett på farfar när han har parkerat sin moppe på isen där vi fiskade. Oavsett barndomsminnen så var tyckte alla att lunchen var väldigt god. När vi kom tillbaka till bilen efter lunchen så stod där en röd liten skönhet parkerad jämte vår bil, en gammal Porsche 956.Efter Tiraholm åkte vi till Sunnaryd för att ta färjan till Bolmsö. Det var många bilar som skulle med färjan (som bara tog åtta bilar) så vi fick vänta en timme innan vi kom med och när vi väl kom över så började regnet att vräka ner, så Bolmsö blev en ren transportsträcka för oss. Jag kommer dock gärna tillbaka i bättre väder och utforskar ön. Från Bolmsö tog vi väg 25 till Halmstad och den biten var väldigt seg, Småland från sin sämsta sida – rak väg och trist skog längs med vägen.

För att få ett avbrott i monotonin så stannade vi och åt glass i Simlångsdalen och det var då dagen gick riktigt i moll – tolvåringen insåg att han glömt sin hatt i Sunnaryd när han klev ut ur bilen för att sträcka på benen där. Det var för långt att köra tillbaka för en hatt, som dessutom förmodligen blåste till sjöss när regnovädret drog in i samtidigt som vi åkte med färjan.

Idag har vi flyttat hem fåren från vår finaste hage. Planen var egentligen att de skulle gå där hela sommaren men gräset växte ifrån dem och blev för grovt så betet var inte tillräckligt bra. Vi tog därför hem dem och släppte dem i hagen nedanför huset, där tog grannen hö för några veckor sen och nu är gräset grönt och spätt där. I samband med flytten så såg vi att två lamm (med samma mamma) var halta så under eftermiddagen skiljde vi ut dem, och mammatackan, från flocken och stängde in dem i fårhuset. När jag beskriver det så låter det som en smidig och kontrollerad tilldragelse men det var det inte, ett tag hade vi trädgården full med får som käkade äpplen – både från marken och direkt från träden. Jag hann inte fota så bilden är från ett tidigare trädgårdsbesök.

Var vänlig följ och gilla: