Vi har långt ifrån avslutat vårt avloppsprojekt, som jag bilat upp källargolvet för, men vi har redan börjat tänka på nästa projekt – fönsterbyte och eventuellt en ny entré på husets utbyggnad mot gårdsplanen. Vi har pratat om det länge och därför skjutit på att skrapa och måla om fönstren som nu börjar bli så dåliga att nåt måste göras. Jag inser att vi behöver göra vid i varje fall fönstren, en ny entré också skulle göra huset mycket finare, men jag får ändå kraftiga ångestattacker bara av att tänka på projektet. Ångesten kommer sig dels av att jag inte vet hur vi ska finansiera det hela och dels också av att det blir ännu ett projekt att hantera mentalt och praktiskt – mest mentalt faktiskt. Alla projekt, även de riktigt små, drar igång stress och oro hos mig och min reaktion står oftast inte i proportion till projektens storlek. Bara vetskapen att vi ska göra nåt stressar skiten ur mig.

Känslan idag är helt annorlunda från den jag hade för nån vecka sen när jag bloggade om mina tankar kring gården och vår livsstil. Då kändes det som att friden med att leva som vi gör var värt det men så känns det inte nu. Det kommer säkert svänga om nån dag igen men just nu känns det hopplöst, som att alla måsten är på god väg att knäcka mig.

Det varma vädret som vi haft de senaste veckorna har gjort att vi dragit ner på promenerandet med Betty, hon vill verkligen inte promenera när det är varmt ute. I går gick jag dock en sväng med henne och inledningsvis var hon väldigt exalterad eftersom hon fick syn på grannens katt.

De håller på att asfaltera om rondellen vid kyrkan i Getinge och det påverkar trafiken på gamla E6:an vilket märktes här i går eftermiddag – muchos med bilar. Antingen så ledde de om trafiken in på vår väg eller så var köerna så långa att folk genade på eget initiativ.

Våra halta lamm har inte blivit bättre så vi hade hit en veterinär idag idag och hon kunde konstatera att lammen har en bakterieinfektion mellan klövarna. De behandlas med smärtlindring och bakteriedödande sprej. Det är lite märkligt att vi har den här typen av klövproblem nu eftersom sommaren varit torr och de oftast kommer när fåren går på blöta marker. En möjlighet är att de blev smittade redan i våras, när fåren var i en lite blötare hage, och att infektionerna inte blommat upp förrän nu.

Var vänlig följ och gilla: